Hodie est

dilluns, 20 de maig del 2013

Golden Sun (Sol Aureus)

Bona tarda, nois! 
Éssers amb els poders dels 4 elements.


Com ja sabeu alguns, sóc una apassionada dels videojocs i per això avui us parlaré d'uns que em van fer passar una bona infantesa i, a més a més, en part tenen a veure amb la mitologia: Golden Sun i Golden Sun 2.


Per fer-vos una petita introducció, us explicaré que aquests dos jocs narren la història d'un món regit per l'alquímia, un poder que estava custodiat en els 4 fars elementals, que eren Venus, la terra; Mart, el foc; Júpiter, l'aire i Mercuri, l'aigua). Però com que es començava a abusar d'aquest poder, uns savis el van segellar en un temple i la llum del far es va apagar. 
Aleshores, les catàstrofes van començar a assolar el món i uns emissaris van decidir treure el segell per restablir l'ordre del món...
                                                                        
Així, al llarg de les dues històries vius innumerables aventures i vas adquirint diferents poders com el d'invocar déus i éssers mitològics de diferents mitologies, com la nòrdica, la grega o la japonesa entre d'altres. 

Els éssers mitològics més coneguts que apareixen són els següents:                                                                                          
Venus: La deessa de l'amor I la bellesa.

Ramsés: Seria el nom grec de Ra mss, fill de Ra, el déu egipci del sol, equivalent a Hèl.lios.


Cibeles
: Deessa que equivaldria a Gea i va ser adorada a Anatòlia durant el Neolític. Era la personificació de la terra fèrtil, deessa de les coves i cavernes, de les muralles i fortaleses, de la natura i els animals (especialment lleons i abelles).

Mart: Déu de la guerra,fill de Júpiter i Juno. Se'l representava amb un casc i armadura i els seus símbols eren el pica-soques i el llop.

Júpiter: Divinitat suprema de la tríada Capitolina. Fill de Cronos, era el més poderós i pare d'homes i de Déus. Els seus símbols eren l'àguila, el ceptre i el llamp.

Atlanta (es refereix a Atalanta): heroïna filla de Lasos, rei d'Arcàdia. Va ser una heroïna vinculada al cicle arcaic, consagrada a Artemisa i reconeguda per les seves immillorables habilitats per a la cacera.

Imatge d'Atalanta segons el joc.
Procne: Heroïna filla de Pandíon, rei d'Atenes i de Zeuxipe. Es va casar amb Tereu, rei de Tràcia i va ser mare d'Itis.  

Mercuri: Missatger dels Déus, protector del comerç fill de Júpiter i Maia,

Nereida: Les Nereides eren filles de Nereu i Doris, déu del mar i filla dels oceans , per això són considerades les nimfes del mar.

Neptú: Déu del mar i dels terratrèmols, fill de Saturn i germà de Júpiter i Plutó.

Boreas (prové de Bòreas): Bòreas era la personificació del vent del nord i una de les quatre divinitats del vent. Era el més salvatge ja que portava el vent del nord.
Personificació de Flora segons el joc.

Flora: era la potència vegetativa que feia florir els arbres, i d'aquí passà a presidir tot allò que floria. Es representa com una jove coronada de flors i que sosté poms de flors a les mans.

Ulisses: Ulisses era un heroi rei d'Ítaca, conegut pel seu enginy i astúcia, casat amb Penèlope i fill de Telèmac.

Iris: Com Hermes, també era  missatgera de l'Olimp i es representava amb una dona alada amb vestits de colors

Tenint en compte que és un joc de rol per la Game Boy Advance i que va sortir al 2002 està força bé.

Espero que us hagin entrat ganes de jugar-hi! Si voleu saber més sobre les invocacions us deixo aquí un enllaç on surten totes i així podeu descobrir divinitats d'altres cultures que no coneixíeu.  

Que acabeu de passar un bon dia!
Marta Anguix
1r BTX B

2 comentaris:

Adriana. ha dit...

Ara que estudies clàssiques te n'adones, però de petita oi que no imaginaves que els clàssics d'amagaven als teus videojocs?

Bona feina, Marta!

Maria ha dit...

No sabia de l'existència d'aquest videojoc però la trama i la descripció junt amb l'aparició d'elements clàssics sembla molt atraient. És cert, com bé diu l'Adriana que a mida que estudies clàssiques te n'adones que hi ha molts elements clàssics amagats en coses d'avui dia com llibres, pel·lícules inclús en el món dels esports i dels videojocs que ni t'imaginaves que puguessin estar relacionats. Haig de dir que hi han entrades d'aquest bloc relacionades amb aquest tema que, encara ara tenint uns quants coneixements de cultura clàssica, em deixen bocabadada.

Bona feina Marta!