Hodie est

dimecres, 14 de novembre del 2012

Pipatio clàssica

Avete omnes καὶ χαῖρετε!

Com sabeu el futur dels estudis clàssics, del llatí i del grec a Secundària, tornarà a estar a la corda fluixa si tira endavant el que proposa l'avantprojecte de la Llei Educativa. Per això els diversos col·lectius amants i respectuosos del món clàssics han començat a fer accions de protesta o simplement de "visibilitat", com campanyes de recollides de signatures, a les quals heu tingut accès a través del Facebook, o lliurament d'escrits de protesta al Ministeri d'Educació des de diferents àmbits, com el de la Sociedad Española de Estudios Clásicos.

En aquesta mateixa línia, demà tindrà lloc una nova acció en defensa de l'estudi de les clàssiques, i esperem que sigui ben sonada.


La proposta ens ve des de Chironl'espai col·laboratiu de professors de clàssiques de tot l'estat espanyol, espai que sempre ha donat suport al mètode directe per a l’ensenyament de les llengües clàssiques. Per això ens proposa participar en la primera Pipiatio classica!
Perquè avui més que mai s'han de tractar les llengües clàssiques com el que són, una cosa viva que és per usar, per escriure, per parlar. 

Per això us animo a tots a participar en la Pipiatio Classica, a Twitter, que tindrà lloc demà dijous 15 de novembre. L'única condició és que els idiomes siguin el llatí i el grec. Afegiu als vostres tuits el hashtag #pipiatioclassica per poder seguir l’esdeveniment.


I si no sabeu què escriure... aquí teniu un enllaç amb recursos "in reti" per trobar idees! Gentilesa d'Alvaro P.Vilariño.


Ἄγε δή, τιττυβιζώμεν!

3 comentaris:

L'ombra d'un somni ha dit...

Multum latine et graece pipiavimus!
Καὶ πολλὰ ἑλληνικά πράγματα ἐγράψαμεν!

Χαῖρουμεν!

Adriana. ha dit...

És veritat, no va estar gens malament.
Les clàssiques no han de morir, són massa boniques...
Tenen molt per ensenyar-nos encara.

Greta ha dit...

Les llengües clàssiques també estan ja a twitter!!!
Em sembla una iniciativa molt bona haver-lo proposat, perquè som un sector del ensenyament bastant burxat, ignorat, depreciat......, tan que ens volen treure les llengües clàssiques de les classes. Doncs no!
A part aquesta convocatòria ha tingut molta participació, alguna cosa voldrà dir no¿?¿?¿