Avete omnes!
S'acosta el dia de triar les assignatures de les quals us heu d'examinar en les PAU, i heu de fer complicats càlculs per saber què pondera a cada carrera... Tot un embolic, oi? I molts de vosaltres sense saber encara què és el que voleu estudiar en el futur, o tement que no us arribi la nota per fer allò que voldríeu... Quins mals de caps! Realment no ajuden a concentrar-se en el que realment importa: els exàmens i el dia a dia.
Per això, en veure avui el títol de l'entrada que publica avui el bloc amic de Luís Inclán DOCEO ET DISCO no he pogut evitar de llegir-lo. I he pensat que tenia tota la raó, que hi estava plenament d'acord.
Per tant, subscrivint les seves paraules, us en copio part de l'entrada que expressa, seguint allò publicat a EL ARTE DE LA MEMORIA.ORG, "Las 10 razones por las que deberías estudiar lo que te gusta y no otra cosa":
- Tu mente está más abierta: cuando estudias algo que te gusta estás dispuesto a recibir conceptos nuevos e información distinta sin poner trabas. Quieres descubrir, saberlo todo.
- Eres (más) creativo: te gusta probar, experimentar. Estás inspirado. “¿Qué pasa si cambio esto?, ¿qué hubiese pasado si en lugar de en el año 1850 hubiese pasado en 1400?, ¿y si le añadimos a la mezcla más cantidad de este otro material?”, …
- Estás constantemente motivado: la motivación forma parte de tu estado natural, no la tienes que buscar en el exterior.
- Tienes muchos momentos de “!Ajá, ya lo entiendo!”. Todo (o casi todo) te resulta fácil. No necesitas esforzarte por aprender. Sí por comprender conceptos complicados, pero aún así, mucho menos de lo que será si lo que estudias no te gusta.
- Disfrutas todo el rato de lo que haces, te encanta, te divierte.
- Es tu pasión, no te cuesta nada levantarte por la mañana temprano para ponerte manos a la obra. Estás deseando que llegue el momento de volver a ello.
- Tu autoestima se beneficia de todo ello, estás seguro de ti mismo, haces lo que te gusta.
- Con el tiempo, eres muy bueno en ello, destacas, te vuelves un experto. Puedes empezar siendo un perfecto ignorante (aunque si de verdad se trata de algo que te gusta, es porque ya has tenido contacto con ello y vas a tener al menos una idea inicial). Puede que no tengas la experiencia y el conocimiento de un experto. Pero los vas a adquirir. Tarde o temprano eso ocurre. Porque no te vas a conformar con quedarte en la superficie, vas a querer saber más y más. Así se forman los expertos.
- Rindes mucho más: Si disfrutas con ello y estás motivado (cosas que ya hemos visto van a ocurrir), tu rendimiento va a ser muy alto. Una vez que llegas al nivel de experto, tu nivel es tremendamente alto. Y eso ocurre mucho antes de lo que imaginas.
- De una forma u otra lo haces funcionar económicamente. Esto es algo a tener en cuenta, ya que es uno de los principales argumentos con el que te presiona el entorno para que no estudies determinada cosa que te gusta. “Es que eso no tiene salida laboral”, “no estudies eso porque no hay trabajo para ello”. No importa si, por ejemplo, quieres estudiar una carrera universitaria para la que apenas hay ofertas de trabajo en este momento. Si de verdad es tu pasión, disfrutas con ella, eres feliz aprendiendo lo que te enseñan, es cuestión de tiempo y una cierta dosis de creatividad que aprendas a sacarle el partido económico.
Jo, per la meva part, us he de dir que vaig triar una carrera amb molt poques sortides professionals, que ja en aquell moment semblava condemnada a l'extinció, i ho vaig fer en contra del criteri d'adults ben intencionats que em deien que era una pena que una alumna tan bona fes uns estudis tan poc útils.
Tanmateix, no m'he penedit ni un sol dia de la meva vida d'aquella tria, perquè allò que vaig estudiar m'agrada i perquè cada cop que puc transmetre allò que m'agrada als meus alumnes -vosaltres- sóc feliç, i això és molt sovint.
Tingueu aquests aspectes en compte alhora de triar bé sigui carrera universitària, bé les assignatures de 2n, i sobretot el batxillerat que fareu els que ara esteu a 4t.
I vosaltres, què en penseu? Hi esteu d'acord? O creieu que hi ha criteris més "seriosos" que el gust alhora de triar estudis?
Laura Lucas
Κυβερνήτης
3 comentaris:
Totalment d'acord, comparteixo aquesta opinió. Quan estudies el que t'agrada tot és més fàcil i gaudeixes del que fas i que més endavant, en un futur, serà molt important a l'hora de dedicar-te al que tu realment vols fer. Clar exemple el de la jefa!
Jo també estic d'acord amb tot això. Fa no molts dies vaig veure un video que deia: No estudies lo que pienses que tiene futuro contigo, estudia lo que te gusta, disfrútalo y un día serás un experto en ello cosa que hará que tenga una salida.
Crec que elegir allò a que dedicar la nostra vida és molt seriós, ja que penso que ha de ser quelcom que no et cansi, que ho gaudeixis cada dia, perquè sinò pot ser una veritable tortura.
Jo per la meva part sóc una amant de la literatura però tota la meva vida he volgut fer dret... En tot cas si ens equivoquem, no hem de dubtar en canviar.
Al igual que la meva companya jo també penso que ets un gran exemple de l'amor a allò que fas.
I quan un dóna els seus coneixements disfraçats d'alegria, ganes, ho contagia... I llavors, tot allò es reverteix a la persona que ho ha provocat.
Gràcies per aquesta entrada, κύβερνητνς!!
Estic d'acord que quan estudies el que realment t'agrada les coses canvien, tens més motivació i les notes que treus són millors, perquè a la fí són les assignatures que tu has escollit. Però com tot ... és molt difícil que tot els q estudiïs t'agradi així que ànims que amb esforç i motivació també en pots treure bones notes!!
Publica un comentari a l'entrada