Hodie est

dijous, 21 de febrer del 2013

El final de l'Odissea...2013

Avete!
Tal com anunciàvem ahir, el dia 20 de febrer de les 16:30 fins a les 19:30 es va disputar al nostre institut, alhora que en un altre de Montblanc, a Galícia i a València, el desempat del concurs Odissea 2013.


I aquest és el resultat: 

CLASSIFICACIÓ FINAL

Classificació dels grups que han participat en el desempat

OrdreNom del grupNom del centrePoblacióTemps utilitzat en el desempatPuntuació total
3R. TRIUMVIRATINSTITUT MARTÍ L'HUMÀMONTBLANC2 hores, 56 minuts i 21 segons103
GERIÓNINSTITUT GALLECSMOLLET DEL VALLÈS2 hores, 58 minuts i 0 segons103
LES NIMFES D'ÀRTEMISIES CAN PLANASBARBERÀ DEL VALLÈS2 hores, 58 minuts i 50 segons97
HESPERIA IIINSTITUT RAMON DE LA TORRETORREDEMBARRA2 hores, 57 minuts i 34 segons93

Estem molt contents dels resultats, tot i que, per diversos motius, ens ha quedat un regust agredolç.

Primer, pel resultat final ja que un cop més el nostre grup GERIÓN ha empatat en primera posició amb el grup 3r TRIUMVIRAT de l'institut Martí l'Humà de Montblanc amb 103 punts. Però com que el criteri de desempat és el menor temps emprat, ha baixat a la segona posició, ja que ha necessitat exactament 1 minut i 39 segons més que el grup de Montblanc. Els felicitem des d'aquí, igual que als nostres GERIÓN, JuanJe, Marco i Jaume.

D'altra banda, avui fent repàs de les nostres respostes, hem vist que ens vam equivocar en escriure el nom de la cinquena resposta, i això també ens ha fet perdre dos punts. I ja ho dèiem que havíem d'estar atents a les grafies!!!!! (suposo que més d'un dels que heu participat, sabeu de què parlem).

I finalment, perquè la visita de les NIMFES D'ÀRTEMIS no va ser tan cordial com hauríem volgut i aquest fet ens sap greu, ja que un concurs d'aquestes característiques té com a finalitat última que els alumnes gaudeixin endinsant-se en el món de la cultura clàssica, tot sentint-se part d'un col·lectiu que estima el mateix passat, el mateix llegat. 

Els de clàssiques sovint ens sentim sols (i menystinguts) en les nostres matèries: compartir-les amb altres centres, de Catalunya, d'Espanya, ens dóna força i ens ajuda a estimar-les una mica més.

Per això, no puc deixar d'agrair a l'APLEC i a tots els que hi donen suport la seva dedicació i implicació (Secció Catalana de la SEEC,Societat Catalana d’Estudis Clàssics, Institut Català d'Arqueologia Clàssica, Societat Catalana de Teatre Grecollatí, Iberia Graeca i Forum Traiani) perquè aquest concurs es pugui celebrar a Catalunya.

Ens veurem a Tarragona el 18 d'abril. 
Ha sigut una experiència realment fantàstica. Tingueu per segur que el curs vinent hi tornarem a participar!

Plurimas Gratias Omnibus!
Laura Lucas

PD: Enhorabona a GERIÓN i les noies de RIDENTES, Ari, Raquel i Isabel, que tot i no haver pogut participar en el desempat, han estat allà donant suport moral, i això les ha fet sentir també una mica partícips de la final.

4 comentaris:

Adriana. ha dit...

Enhorabona a tots per participar però sobretot als meus companys que han fet una feina extraordinària.

La Odissea ha sigut una odissea, vaja, però dels errors se n'aprèn i els reconeixements ens animen a seguir amb moltes ganes creixent una mica més cada dia.

Grans resultats per al Gallecs aquest any! :)

Ari ha dit...

Ho torno a repetir, però ha sigut un plaer acompanyar als nostres companys, i sobretot amics, en aquest desempat. Realment ha sigut una experiència increïble. Tot i quedar en segona posició, estem molt orgullosos d'aquests nois que ho han donat tot fins l'últim minut!

Gràcies per compartir aquesta experiència!

Greta ha dit...

Moltes felicitats !!! Aquest any hem fotut canya i em complit el propòsit de l'any passat d'arribar a la final i a més hem quedat en una segona posició. És motiu per estar contents:D!!!! Espero que l'any que bé els alumnes que estiguin a segon guanyin i ens treguin aquest mal sabor de boca. No em puc oblidar tampoc de felicitar també als altres alumnes que participen en aquests projectes i que gracies a la col·laboració de tots i sense oblidar-nos de la Laura no tindríem ni la meitat de premis que ara tenim,demostrant el potencial del nostre institut.

L'ombra d'un somni ha dit...

Sou els millors!