Hodie est

diumenge, 3 de febrer del 2013

Comença el concurs Odissea

Avete discipuli et discipulae!

Demà 4 de febrer comença el concurs Odissea al qual esteu molts de vosaltres apuntats. Uns des de Grècia, altres des de Londres, i la resta des de Mollet del Vallès estem ja preparats per participar.

Aquest any hi participen 17 grups i un total de 49 alumnes. Espero que, un anys més, els autors de L'ombra d'un somni tinguin sort i saviesa per fer un bon paper. 

Us recordo les bases del concurs: 
És un concurs en línia sobre cultura clàssica adreçat a estudiants de secundària. 
Els dies 4, 5, 6 i 7 de febrer cal accedir a la pàgina web del concurs (www.odiseaconcurso.org), i respondre les preguntes que s'hi formularan, que seran tres, una per dia, més una d'especial la Superpregunta, acompanyada de les preguntes pista, el dia 7. Es publicaran a les 9 del matí i es podran respondre fins a les 9 del dia següent. Així, el termini per a respondre-les és de 24h. S'han de respondre TOTES les preguntes.

El tema de les preguntes serà: 
  • 1r dia: l'educació en la mitologia grega i romana.
  • 2n dia: l'educació en la vida quotidiana a Grècia i Roma.
  • 3r dia:  l'educació en la historia i institucions grecollatines.
  • 4t dia: l'educació en la literatura grecollatina.
El quart dia (dijous 7 de febrer), sortiran publicades altres preguntes-pista i una superpregunta de major dificultat: la resposta de la superpregunta vindrà donada per les inicials de les respostes correctes de les preguntes-pistaseguint el seu ordre de publicació. El tema de totes elles serà l'educació en la literatura grecollatina.
Per cada pregunta correctament contestada s’obtindran 5 punts i l’error suposarà el descompte d’1 punt. Si s’encerta la superpregunta s’obtindran 10 punts i per cada resposta encertada de les preguntes-pista per arribar a la solució s’obtindran 2 punts més; per cada error es descomptarà 1 punt.

NORMES DEL CONCURS

  • No es poden deixar preguntes sense respondre (en blanc).
  • En les respostes no s’admetran abreviatures i haurà de respectar-se l’ortografia correcta de les paraules. 
  • Les preguntes, preguntes-pista superpregunta han de ser sempre respostes amb una sola paraula.

Us desitjo moltíssima sort, que gaudiu i aprengueu molt!

Καλή τυχή! Bona Fortuna!