Hodie est

divendres, 4 de novembre del 2011

2ª Guerra Púnica i la batalla de Cannas

Arran del post d'en Borja, m'ha vingut al cap una altra batalla molt important, la gran victòria d'Aníbal contra Roma.


Parlo de la Batalla de Cannas disputada el 2 d'agost de l'any 216 aC, on l'exèrcit de 40.000 homes d'Aníbal Barca s'enfrontà als 70.000 legionaris romans comandats pels cònsols Gai Terenci Varró i Luci Emili Pau.

L'any 218 aC Aníbal es va dirigir a Itàlia des d'Hispània on s'havia fet amb la supremacia de la península. El Senat romà, preveient l'entrada del general cartaginés per la Galia, va enviar un gran exèrcit per derrotar l'invasor abans que arribés a territori itàlic.

Llavors va ser quan Aníbal, en una jugada tan arriscada com pròpia d'un geni, decidí tallà pels Alps (deixant-se la meitat del seu exèrcit pel camí, ja que només van sobreviure 3 dels 30 elefants de guerra amb els quals havia sortit d'Hispània).

El terror va dominar el cor dels romans que es van trobar amb l'enemic més a prop del que havien previst. Durant els dos anys següents, Aníbal va anar derrotant totes les legions que Roma li enviava i també anava aconseguint aliats a les regions itàliques (aconseguint tropes i recursos amb els quals seguir allargant la seva guerra).

Va ser en aquell moment de desesperació que el senat romà va formar el més gran dels exèrcits que mai havia estat comandat per dos cònsols (8 legions de 70.000 homes i 4.000 genets de caballeria). Els dos exèrcits es van enfrontar a la plana de Cannas.


A continuació, us poso dos videos amb la reconstrucció de la batalla de Cannas.




4 comentaris:

Laura ha dit...

Bé, Pol, es veu que al Borja li ha sortit un competidor en el tema de les guerres.

De tota manera, estaria bé que anéssiu un pas més enllà i intentéssiu fer aportacions més creatives i originals!

Calíope ha dit...

Em sembla molt interessant aquesta entrada. I els videos estàn molt ben explicats, m'ha fet gràcia veure la reconstrucció de la batalla amb ninots de videojocs.

Bona feina, Pol! :)

Electra ha dit...

Guerres, guerres i més guerres! M'enrecordo l'any passat que no m'agradaven gens les guerres, pero porto ja tantes llegides que m'han acabat agradant, i, com no, aquesta no serà diferent.

A més si me les expliquen bé (que és el cas) encara m'agraden més.

Molt bona entrada Pol.
Fins demà!

Gal·la ha dit...

Cartago i Roma semblen dos nens petits, si haguèssin après a compartir (territoris) moltes vides s'haguèssin salvat.

Però què hi farem? No es pot canviar el passat.

PD: Molt bons els videos, les reconstruccions estan ben fetes, encara que podrien ser més reals.

Petons;)