Hodie est

dimarts, 10 de març del 2015

Els romans i les seves mascotes

Avete!
Segur que a molts de vosaltres us agraden els animals. Doncs, en aquest escrit m'agradaria explicar-vos alguna cosa sobre els romans i les seves mascotes.

Tenint en compte que en aquella època estaven més ocupats amb les lluiten que amb les mascotes, es pot sorprendre que sí que en tenien, però no per fer companyia, com ara, sinó per fer algun servei.
Per exemple, per enviar-se missatges secrets feien servir els gossos: els donaven de menjar una barra de bronze amb un missatge a dins, i aixi el que volgués llegir-lo hauria de matar al gos brutalment. 

Segons la meva opinió, i espero i suposo que la vostra també, està molt malament que facin això als pobres gossos només per enviar un missatge a una altra persona. 
Això també ho feien si el gos no feia el rol que ells volien, perquè molts d'ells volien un gos per protegir les cases i per anar a caçar, o bé els utilitzaven en les lluites o amb funcions d'atac i aquests eren anomenats "gossos soldats".

Que protegien les cases ho sabem, entre altres coses, per l'expressió "Cave Canem", que significa "alerta amb el gos".

Els romans també es van acostumar a tenir gats com mascotes dins de casa: a aquests no els utilitzaven per vigilar la casa, sinó només per fer companyia. Encara que també s'aprofitaven per allunyar les rates i els ratolins dels campaments

Els emperadors també tenien mascotes: la preferida de Juli Cèsar no era altra que... una girafa, una mascota no molt comú per tenir a casa. 
Calígula tenia, deien, un amor especial pel seu cavall, aqui portava a totes les seves festes.

Domicià (que va dominar Roma entre el 81 i l'any 96) no es quedava curt: tenia un lleó com a mascota. Sí, encara que sembli difícil de creure, el va domesticar perquè fos la seva mascota. Això sí, tenia a la gent ben avisada; aquest era el seu cartell:

I tot recordant el gos, he trobat un grup de música que es diu "Cave Canem", que té una cançó "Virus", amb un protagonista que és un gos:



I fins aquí la meva entrada al blog. Espero que hàgiu après molt sobre els romans i les seves mascotes

Valete!
Maite Ledesma
1r Batx A