Hodie est

divendres, 24 de febrer del 2012

Licaó

Avete!

Abans de començar amb la meva publicació, m’agradaria donar l’enhorabona a tots els participants del concurs Odisea, ja que hem tret uns resultats força bons.

Quants de vosaltres heu sentit parlar algun cop de l’home llop? Suposo que tots o gairebé tots. Doncs jo en un acte de curiositat he cercat informació per veure si els romans i els grecs també coneixien aquest tipus de bèsties.

I sí, sí que els coneixien. D'entrada he descobert que el nom licàntrop ve del grec de λύκος (llop) i ἄνθρωπος (home) i que  Ovidi va escriure un mite sobre ells i el seu origen a Les Metamorfosis.

Tot va començar amb Licaó (no se sap ben bé de qui era fill),  que va ser un rei molt religiós d’Arcàdia. Va fundar la ciutat de Licosura i en ella va fer construir un altar per al déu Zeus. Però la seva passió per la religió li va fer realitzar barbaritats, va començar a fer sacrificis humans.

Zeus assabentat d'aquests fets, va decidir anar a visitar Licaó. Allà es va allotjar al palau del rei. El rei, pensant que era un simple estranger, el volia assassinar per fer un altre sacrifici, però hi havia rumors que era un déu i per comprovar-ho va decidir donar-li de menjar carn humana (segurament d’un esclau o d’un estranger). Zeus es va adonar i el va transformar en llop (en totes les representacions d’aquest fet que he trobat era un llop amb forma humana), i també va calar foc al seu palau.
Amb els temps la gran majoria de fills que va tenir Licaó van patir el mateix destí que el seu pare.

Resolt el misteri de l’origen dels homes llops.

Espero que hàgiu gaudit dels viatges de Londres i Grècia!
Juan Je Yamuza
també conegut com Hefesto!
1r BTX

6 comentaris:

Ζήνων ha dit...

Mmmm... així que d'aquí surt tota la saga de Underworld...
Bona entrada :)

Ari ha dit...

Una entrada interesant, ja que ultimament ens encanten a totes els llops, més ben dit els homesllop!

Raquel. M ha dit...

Bona entrada. Ha estat molt interesant, jo no sabia que Licaó era un home llop ni tampoc les coses que havia fet!
Felicitats Juan Je.

Juan Je ha dit...

Gràcies!

L'ombra d'un somni ha dit...

Sí, senyor Hefest, Licàon era un perla que va gosar desafiar els déus, i vet aquí quin mal destí es va guanyar.
El que no sabem és si, com els licàntrops que estan tan de moda en Underworld, aquest personatge també és immortal i arrossega per sempre més la seva condemna.

Algú ens pot aclarir el dubte?

Bona feina!

Juan Je ha dit...

Quan trobi temps ho intentaré aclarir jo.