La pel·lícula FÚRIA DE TITANS ens parla del mite grec de Perseu.
Perseu era un heroi que va ser trobat a dins d’un taüt, amb la seva mare, per una família de pescadors. Va créixer amb aquesta família fins que un dia Hades va acabar amb la vida de la seva família adoptiva.
En aquells moments els habitants d’Argos estavan en contra dels déus i volien matar Perseu perquè resultava que era un semidéu, fill de Zeus i d'una mortal. Però Perseu des de la mort de la seva família només vivia per acabar amb Hades, qui, per la seva banda, només volia arrabassar el poder a Zeus.
Per posar fi a la vida d’Hades, Perseu havia de lluitar amb diverses bèsties. Va començar la seva aventura des d'Argos amb uns quants homes de palau, dos caçadors i la seva protectora, que va ser la que havia fet que el trobessin dins del seu taüt-tomba.
Hades contraataca i dóna part del seu poder a una bèstia perquè acabi amb Perseu, i lluiten dos cops durant la pel·lícula.
Perseu i els altres arriben a un desert ple d'escorpins gegants, però aconsegueixen matar-ne uns quants, sortir vius, i a sobre amb unes bèsties que els ajudaran.
Descobreixen que per matar Hades abans s’ha de matar el Cracken, que era la bèstia d’Hades, ja que si la mataven, Hades perdria part del seu poder. Així, per saber quin era el seu punt dèbil van anar cap a l’oracle, i allà, gràcies a un enginyós acte de Perseu aconsegueixen saber que per matar el Cracken han de fer servir el cap de Medusa, que petrifica tot aquell que mira els seus ulls.
L'oracle també els diu que Perseu morirà i per això les bèsties del desert deixen d’ajudar-lo, totes menys una.
Més endavant, Perseu es troba amb el seu pare Zeus i aquest li concedeix ser déu a l’Olimp però Perseu s'hi nega; no vol ser un déu. Zeus accepta la resposta i li dóna una moneda,
que farà servir perquè el barquer de l’inframón els porti cap al temple de Medusa.
Un cop allà, només surt viu Perseu amb el cap de Medusa en una bossa. A fora l'espera la seva protectora, cap a la qual començaven a sentir amor.
Però la bèstia que ha contractat Hades la mata i Perseu acabava amb aquella bèstia.
Aleshores amb l'ajuda de Pegàs torna cap a Argos, que era on es dirigia el Cracken. Arriba i veu com els habitants d’Argos han posat Andròmeda com a sacrifici per no morir ells mateixos. Llavors fa servir el cap de Medusa i petrifica la bèstia. Després amb l’ajuda de Zeus fa tornar Hades a l’inframón.
Finalment, doncs, salva Andròmeda, que li ofereix ser rei al seu costat. Perseu, però, refusa l'oferta i li diu que la protegirà millor sent un home normal.
Un cop resolt el conflicte, Perseu va al lloc on ha mort la seva família, i allà veu Zeus, que li fa la mateixa proposta, Perseu la torna a rebutjar i, al final, Zeus li diu que està d’acord, però perquè no visqui sol, li retorna la vida a la seva protectora.
Àlex Verdugo
7 comentaris:
Bé, Àlex, això d'explicar-nos fil per randa la pel·lícula està bé, però podries haver aprofondit i intentat trobar les semblances i diferències (que són inacabables)entre la pel·lícula i el mite de Perseu.
Tu dius que la pel·lícula ens parla del mite grec de Perseu, però com sempre els americans en fan la seva més que personal versió. Em pregunto qui deu traduir els llibres de mitologia allà?
Si voleu conèixer el mite grec segons la versió més estesa a Grècia llegiu-vos aquesta antiga entrada del bloc: http://lombradunsomni.blogspot.com/2010/04/hola-soc-el-kevin-i-en-aquest-us.html
Havia pensat fer-ho però com això ho va fer el fran amb la pel·lícula de 300 doncs e pensat que seria copiarse y no sabia que fer y vaig veure la pel·lícula y hem va agradar y la vaig explicar.
Interessant aixó de que el cine actual ens expliqui mites tan i tan antics... Després de llegir entrades d'aquest tipus, sempre m'entren ganes de veure la película!
Tot i que en Fran fes una entrada semblant, era d'una altre película, així que podries fer una entrada semblant a la próxima, que no et farem pagar Copy-Rice! xd
Bona entrada, Alex! :)
Nerea
Jo crec que està molt bé la idea de l'Àlex però falta un element molt important: la seva opinió personal.
La vaig veure l'altra dia! Esta molt ben explicada!
Està molt bé Alex, a mi m'agrada molt aquesta pel•lícula.
Sincerament, no he vist la pel·lícula, però desprès de llegir-me l'entrada, ganes no em falten. No tenia ni idea de que sortissin tanta mitologia al cine d'avui dia.
M'ha agradat molt l'entrada, i més perquè Perseu és un heroi molt conegut i que, crec que, a tothom li agrada sentir.
Molt bona feina Alex! :D
Electra!
Publica un comentari a l'entrada