Hodie est

divendres, 26 d’abril del 2013

Sortida a Tarraco

Avete!

Dijous passat els alumnes de 1r de Batxillerat vam fer una visita cultural a la ciutat de Tarraco per conèixer millor la seva història romana i les restes conservades.
En primer lloc cal dir que Tarraco va ser una de les ciutats amb més pes de l'antiga Hispània, en ser capital de província, primer de la Hispània Citerior, després de la Tarraconensis.

La nostra visita va començar al Pont del Diable, l'aqüeducte construït pels romans al segle I aC. Allà vam fer una petita parada per observar la seva arquitectura i esmorzar. Aquesta construcció va sorgir de la preocupació que tenien els romans per construir una xarxa estable de subministrament d'aigua a la ciutat, que tenia un gran port al qual solien acudir molts vaixells.


En arribar a la ciutat vam dirigir-nos a la muralla, on ens estava esperant el guia. Una de les característiques de la muralla de Tarraco és que antigament tenia 3.600 metres, dels quals a hores d'ara només se'n conserven 1000.


Després de la muralla, vam visitar un altre dels monuments tarraconins més emblemàtics,  el circ. Aquest circ va ser construït a finals del segle I dC durant el regnat de Domicià. Estava destinat principalment a les carreres de quadrigues i tenia aproximadament una capacitat per a 23.000 espectadors. Actualment, la part més ben conservada i visitable és la interior, és a dir, les voltes sobre les quals descansava la càvea romana.


L'amfiteatre també va ser un monument que va valer la pena visitar. El de Tarraco tenia cabuda per 14.000 espectadors i era on es disputaven els combats entre gladiadors i les exhibicions de feres. Aquest amfiteatre data del segle II dC i va ser reformat quatre segles després per l'emperador Heliogàbal.



Finalment i per concloure el nostre dia clàssic, vam anar a veure l'obra de teatre “Amfitrió”, representada pels nois i noies de la nostra edat del grup In Albis de Morón de la Frontera. Va ser una obra molt fresca i divertida, que permetia fa entendre el mite perfectament des d'un punt de vista còmic.




I a vosaltres, quina part de la visita a Tarraco us va agradar més?

Marina Borràs 
1r BTX A

4 comentaris:

Isabel Segura ha dit...

A mi sens dubte la part que més em va agradar va ser l'obra de teatre, molt divertida!

L'ombra d'un somni ha dit...

Realment vam poder gaudir de la sortida a Tarraco, la ciutat, segons la descripció de l'emperador Adrià, on la primavera és eterna.
"Tarraco, civitas ubi ver aeternum est."

Què en pensaria si sabés que encara continua tenint part del seu encant romà i que milers de turistes la van a visitar cada any?

Bona crònica!

Adriana. ha dit...

El pont del diable, m'enrecordo que el vaig descobrir a 4rt, al llibre que teniem aleshores, i des de llavors que no m'oblido. Em va sobtar, en aquell temps.

Bona feina. Les fotos li donen un bon suport a la teva entrada!

És tot un plaer tenir restes romanes tan a prop.

Anna ha dit...

El que més em va agradar va ser l'amfiteatre, em va cautivar moltíssim. Encara que Tarraco és una gran ciutat!
Bona feina!