Hodie est

dilluns, 15 d’abril del 2013

TOP 6 d'herois clàssics

Salve! 
Avui us proposo una enquesta en la qual heu de decidir quin dels sis herois que us  enumero seria capaç de guanyar els altres cinc. Heu de donar la vostra resposta i justificar-ne la tria tot dient perquè creieu que aquell és el més fort.

Començo!


AQUILES: Aquiles va ser un gran heroi de la Guerra de Troia i un dels principals protagonistes, el més gran dels guerrers de la Il·liada d' Homer. La seva mare era Tetis, que va voler fer el seu fill immortal ficant-lo dins la llacuna Estígia; moltes versions diuen que la mare el va agafar pel taló i només va ser aquesta part la que no va ser mullada per aquella llacuna màgica, per això aquest era el seu únic punt feble.


HERCULES:


Hèrcules va ser fill de Zeus i Alcmena (que era mortal), és a dir, era un semidéu.
Va acomplir grans fets com són els dotze treballs: va matar gegants, va matar el lleó de Nemea, l'hidra de Lerna, etc., però tot això va ser gràcies, en part, al seu mestre Téutar.






PERSEU:
Fill de Dànae, filla del rei Acrisi. Un oracle havia advertit aquest que moriria a mans d'un fill de Dànae, pel que aquesta va ser tancada en una cambra de bronze. L'enamorat Zeus la va visitar en forma de pluja d'or amb què fecundà Dànae, de qui neix Perseu. Llençades al mar la mare i el nen per ordre d'Acrisi, van ser rescatats pel pescador Dictis. Sent ja jove Perseu aconsegueix tallar el cap a la Gorgona Medusa ajudat per la deessa Atenea i rescata Andròmeda. Llançant el disc en uns jocs esportius mata accidentalment el seu avi Acrisi, complint així l'oracle.

PROMETEU:

El seu nom significa "el previsor". Sens dubte va ser el Tità més benefactor de la humanitat. Va robar a Zeus el foc dels déus per regalar-lo i distribuir-lo als homes. Aquí el foc no és un element merament físic, sinó que darrere seu subjau tot el símbol de la intel·ligència i del progrés (el foc permet cuinar els aliments, fondre els metalls, coure el fang dels atuells en les terrisseries entre altres coses). No és d'estranyar per tant que Prometeu fos el patró de les arts al barri atenès del Ceràmic. Després del robatori del foc, que per sobretot simbolitza la saviesa, la intel·ligència pura, Zeus vol castigar espectacularment Prometeu pel que decideix encadenar a les muntanyes del Caucas, on un àguila rosegarà cada dia el fetge del Tità (fetge que es regenerarà a la mateixa proporció a la nit) fins que Hèracles finalment l'alliberi. Per castigar els homes, Zeus màquina crear la primera dona, Pandora, una mena d'Eva de la mitologia grega.

ODISSEU:
Protagonista de "l'Odissea", home proveït d'una aguda astúcia, manejava al seu arbitri desenes d'ardits per combatre la guerra i per la seva pròpia supervivència. És un nou tipus d'heroi, molt diferent d'Aquiles, per exemple. Participa en l'expedició a Troia com a rei de l'illa d'Ítaca. Pateix mil peripècies i desventures durant els deu anys que va trigar a tornar de Troia a Ítaca. Va visitar als llegendaris ciclops, va baixar al regne infernal per entrevistar-se amb l'endeví Tirèsias, va creuar el mar per on viuen les bruixes sirenes cantores, transita entre Escila i Caridbis, entre altres llocs. En fi, mentre dura aquest vagareig, el seu únic fill, Telèmac, ha sortit a buscar-lo. Odisseu es presenta finalment a Ítaca disfressat de captaire, ja que vol comprovar qui dels seus servidors li continuen sent fidels. És reconegut per la seva vella dida Euriclea, i amb l'ajuda del seu fill castiga els pretendents de la seva esposa Penèlope.

MEDEA:
Princesa de la regió de la Còlquida, néta del Sol i neboda de la maga Circe. El seu destí està unit al del cap dels Argonautes, Jàson, de qui s'havia enamorat i a qui amb les seves arts màgiques ajuda a apoderar-se del toisó d'or. Abandonada per ell, degolla els seus fills i escapa en un carro de foc. Com a bruixa va dur a terme altres prodigis: així, va tornar la joventut a Esón, el seu sogre, introduint-lo en un calder d'aigua bullint amb herbes o drogues medicinals.
Nois, jo ja tinc un favorit però no el diré ja que vull veure les vostres respostes primer i els motius.

Moltes gràcies als que heu llegit la meva entrada i sort amb les vostres!! 
VALE!


Alex Verdugo Pérez
2n BTX B

2 comentaris:

Adriana. ha dit...

Una vegada més recordem els herois clàssics!
Jo no en puc triar, no sé triar herois d'altra banda.
Cadascú té els seus mérits, com a la vida real...
Bona feina!

L'ombra d'un somni ha dit...

Àlex, ens ho has posat complicat, perquè tot i que tots són herois, les seves característiques són ben diferents.
Jo no sabria quin triar... tot i que que el caràcter inflexible de Medea em va fascinar durant la joventut.
D'Odisseu envejo l'astúcia, de Perseu la valentia, d'Aquil·les la fidelitat i d'Hèracles, la funció civilitzadora.

Difícil tria.