Hodie est

diumenge, 21 d’abril del 2013

El Concurs Odissea passa per Tarraco

Avete!

Avui li toca a Hefest fer l’entrada! 
Doncs bé, us explicaré com va anar l'acte de lliurament de premis del Concurs Odissea 2013, el passat 18 d’abril al Camp de Mart de Tarragona, dins del marc del Festival Jovenil de Teatre Grecollatí Pròsopon

Havia pensat fer el paper de Cèsar, i començar a tirar-me floretes parlant de mi en 3a persona, i, un cop feta la broma, intentar explicar-ho de la forma més objectiva que pogués, ja que, en el fons, crec que hi va haver una mica d'injustícia, però al final em sembla que no tinc les dots d'historiador que tenia el gran Cèsar, i faré el que podré.

El passat dia 18 d’abril va tenir lloc el lliurament de premis del Concurs Odissea 2013 a Tarragona. Vam assistir els dos grups de l'institut Gallecs, el grup Ridentes format per Raquel, Isabel i Arianna, i el grup Gerión, format per Marco, Jaume i Juan Je. Ens acompanyaven els dos grups guanyadors en potència de l’any que ve, Optimates amb el Joan i el David, i Clio i Mnemosine amb Laura i Anna.

L’esdeveniment, que va aplegar aproximadament 1.200 persones, va començar amb un petit discurs, en el qual es donaven les gràcies als patrocinadors i a tots aquells alumnes que havien participat en el concurs. Acabat aquest, van començar a pujar els grups guanyadors començant per Hesperia II, Duae Sinistrae, Hesperia I, seguits per Les Nimfes d’Àrtemis, Gerión i finalment els guanyadors del primer premi 3R Triumvirat.

Vam rebre el nostre xec de 75 euros i l'aplaudiment de tot el públic. 

La veritat és que animo a les properes generacions d’estudiants a participar-hi, perquè encara que haguem guanyat, els meus companys i jo, acompanyats en tot moment pel grup de Ridentes, (que no va poder anar al desempat perquè només hi pot anar un grup per institut), no ens quedem amb el premi sinó amb totes les hores de treball, tots els bons moment que hem passat durant el concurs, l’esforç i la sensació d’haver-ho aconseguit d’una forma honrada i neta. 
Ha estat una experiència única i meravellosa per compartir en l'últim any d’institut,  perquè, a més, ha estat un concurs amb història, ja que vam començar a Grècia amb els mòbils i les zones wi-fi, fins i tot la del McDonald i la del Museu de Delfos. Vam seguir el dia de la superpregunta amb el wi-fi de la UAB. I fins i tot ens van acusar de fer trampes el dia del desempat. 
I encara que aquesta última part sigui indignant, l’únic que em sap greu és no poder tornar a viure tots aquests moments un altre cop.

Per últim però no menys important, m’agradaria destacar el magnífic treball fet per la nostra professora, ja que segurament si no ens hagués motivat, si no ens hagués ensenyat gran part dels coneixements que tenim de clàssiques, i gràcies a la resta de coses que ens ha aportat, que no són poques, tot això no hauria estat possible.

 
Perquè en els bons alumnes és on es veu reflectida la professionalitat del mestre.

Verba volant, scripta manent.

Hefesto
També conegut com Juan Je Yamuza
2n BTX B

3 comentaris:

fraaan7 ha dit...

Com ja vaig dir moltes felicitats pel premi i molt merescut!!

L'ombra d'un somni ha dit...

De nou, moltes felicitats als guanyadors i a tots aquells que en participar-hi vau aprendre més coses sobre el món clàssic que ens apassiona.
Un plaer acompanyar-vos a recollir un merescut premi, però petit comparat amb el plaer d'haver-cos tingut d'alumnes durant els darrers tres anys.

Feliciter! Συγχαρητήρια!

Adriana. ha dit...

Ja et vaig dir, Juanje, que em va agradar molt la teva entrada.

Ja us tocava!! Moltes felicitats, a vosaltres i a la Laura.

Va ser tota una Odissea respondre preguntes des de l'altra banda del planeta!