Hodie est

divendres, 30 de gener del 2015

Cíntia o Clòdia, quina Odissea!

Avete discipuli!

Vivamus, mea Lesbia, atque amemus, 
et ludamus in Odisseae ludo MMXV
atque vincamus!

Això podríem dir-li a Catul, a la vista dels resultats de l'edició del nou concurs Odissea, perquè Lèsbia era una de les respostes de les preguntes pista... i pensant en ella molts vau creure que el seu veritable nom, Clòdia, era el d'una altra. Però no, en realitat havíeu de pensar en Cíntia, l'altra dona estimada d'un altre dels poetes contemporani d'August.

I és que el segle I aC fou un segle molt "amorós", per bé que plagat de guerres civils i enfrontaments continus en política. I curiosament, o no, fou el segle en el qual es van escriure els més bonics i encesos poemes d'amor del món romà: Catul, Horaci, Properci, Tibul, Ovidi.

En aquest ordre van néixer i si bé cap d'ells va coincidir amb Catul, tots van conèixer la seva obra, van viure els seus amors i van escriure'ls els seus poemes. I per acabar-ho d'embolicar, l'estimada de Catul es deia Clòdia, , la de Properci Cíntia, la de Tibul Dèlia i la d'Ovidi Corina. Quin embolic de noms que comencen per C!!!!

I com ahir sabíeu per Filocomàsia que necessitàveu un nom que comencés per C per parlar de la dona que estimà un poeta que abandonà els seus estudis d'oratòria per dedicar-se a la poesia... Clòdia va ser l'escollida per tots. Per tots? No, per sort, per rigor en la comprovació o per desconfiança d'una resposta repetida, el grup ARS LONGA, VITA BREVIS va triar Cíntia en lloc de Clòdia, i aquests dos punts són els que els han permès classificar-se entre els grups que opten a la primera posició.

Dimecres vinent hauran de respondre una nova super-pregunta amb preguntes pistes en la fase catalana de desempat. Esperem que tinguin la mateixa perspicàcia que en aquesta primera fase.

Així doncs, molta sort a l'Álex Caparrós i a la Marta Esteve per a aquest proper dimecres i enhorabona a tots els alumnes dels Gallecs que heu participat amb tantes ganes. Si voleu veure la classificació completa i totes les preguntes, cliqueu aquí.



Que Posidó i Atenea us guiïn en la nova travessia.
Bοna Fortuna!
Καλή τυχή!

2 comentaris:

Ari ha dit...

L'INS Gallecs porta uns anys deixant empremta en aquest concurs gràcies als bons resultats. Per tant un any més, només em queda felicitar a tots els que han participitat aquest any i desitjar-los un èxit immens al grup Ars longa, vita brevis per al proper dimecres!

Κλειώ/Ἀργυρᾶ ha dit...

Moltíssimes felicitats a tots pels resultats de l'Odissea i molta sort, "Ars longa, vita brevis", per dimecres!