Hodie est

divendres, 8 d’abril del 2011

Αἱ Ὀλυμπιάδες γυναίκες

Salvete omnes!

El nostre vaixell està arribant al Pireu, però encara queden tres mesos de navegació, durant els quals disfrutarem al màxim i farem tota mena de libacions als déus perquè ens siguin favorables en els exàmens!

Fins aleshores, voldria parlar-vos de vosaltres mateixos; de les noies, més aviat. (Ho sento nois però aquesta entrada va adreçada a les noies)

Com bé sabeu la majoria, el meu treball de recerca tractava sobre les deesses gregues que s'amaguen en les diferents tipologies femenines, o el que és el mateix: he estudiat les set deesses més important de la mitologia grega, com a representants de les dones d'aquella època, i les he comparat amb les dones de l'actualitat, que he dividit en set personalitats diferents. A partir d'aquí he pogut associar cada deessa amb una tipologia corresponent i així demostrar la persistència del caràcter humà durant el temps.

I per què us explico això?

Us ho explico perquè durant l'elaboració del TR molta gent em deia que volia llegir-se el meu treball per a trobar la deessa a la qual s'assembla. Doncs, us ho he posat més fàcil!
He creat un test online, molt senzillet, mitjançant el qual podreu trobar la deessa amb la qual us relacioneu i, a continuació, us faré un breu resum de la personalitat associada a cada deessa. Per fer el test premeu aquí .

Tipologies femenines associades a cada deessa:

Atena: Εl seu objectiu en la vida és arribar a destacar, per propis mèrits, en allò que sap fer (tot i que no accepta ser dolenta en cap àmbit). Sempre vol ser la millor i la primera; i ho aconsegueix. Passa de dedicar-se en cos i ànima als estudis, a viure per la feina. Sovint pot semblar una mica masclista, ja que prefereix la companyia d’homes en la mesura que els veu com a éssers intel·ligents amb els quals poder mantenir converses serioses; no pas com les dones, a les quals menysprea perquè les creu éssers inferiors i febles. És freda i d’esperit fort, amb les idees clares.
Hera: Τota la seva vida gira entorn un home, al qual es dedica dia i nit. El seu objectiu en la vida és ser esposa; per tant, el moment més important de la seva vida és el dia de les seves noces. De jove, sempre presumeix del seu xicot davant les altres noies i es dedica a criticar totes aquelles que li semblin un perill per a la seva relació (o sigui, les més “lleugeretes”). En canvi, quan es casa deixa la seva vida anterior per a viure pel seu marit. Sota el posat d’un somriure sincer es troben els seus gels i la seva rancúnia.

Afrodita: Principalment creativa es decanta per les arts. Es passa la vida envoltada d’homes i s’enamora amb molta facilitat, tot i que amb la mateixa rapidesa es desenamora. És una persona atractiva sense haver de ser maca o tenir un bon cos. No vol estar lligada a ningú però vol que sempre li estiguin al damunt. Destaquen per la seva sensualitat i capacitat creativa.
Àrtemis: És una dona amb molt de caràcter: lluita per les causes que ella creu injustes, sobretot en l’àmbit de la dona, pel que se la considera bastant feminista. Com un esperit independent és motiva sempre mitjançant la competició, la qual la fa guanyar. Té una gran capacitat de concentració i sempre fa “diana” en els seus objectius.
Hèstia: És molt independent però de manera introvertida, és a dir, li agrada anar a la seva i viu en el seu propi món. Potser pot semblar una mica tímida o tancada, però és que es tracta d’una persona molt tancada en si mateixa; no necessita de ningú.



Demèter: el seu objectiu en la vida és ser mare. Fins que té un fill al que cuidar, sempre exerceix aquest paper amb els qui l’envolten (les amigues, els nois, els companys de classe..). Li agrada sentir-se necessitada, fins al punt que és ella la que necessita als altres. En el cas de quedar-se embarassada sent joveneta, probablement decidiria seguir endavant amb l’embaràs.

Persèfone: És la típica noia tímida, innocent i vulnerable, per això és força manipulable, motiu pel qual sempre necessita algú en qui recolzar-se. Sempre fa el que li demanen, tot i que, dintre seu, té un món propi que li permet desconnectar d’aquest afany d’agradar tothom.

Què us ha sortit? Hi esteu d’acord? De totes maneres seria un error dir que una persona s’associa només a aquella deessa o a aquella altra, ja que cadascú és un món (o universos sencers!). I, també, heu de pensar que el caràcter de cada persona també depèn una mica del moment en què es troba, l’edat, i tot de factors externs.

Dites aquestes coses, espero que us hagi complagut la meva última entrada en aquest estimat bloc; si més no, que us hagi entretingut.

I pensar que vaig ser la primera en pujar una entrada, aix... (llagrimeta)
Bé, companys, crec que és massa d’hora per acomiadar-me de vosaltres, però sapigueu que m’ho he passat d’allò més bé navegant amb vosaltres per aquest gran mar Egeu, tot seguint les ordres de la nostra súper Dicaiopolis!
Gaudete, omnes *




6 comentaris:

Laura ha dit...

Fantàstic, Ju, simplement fantàstic!

Ara només queda esperar què diuen les teves companyes. Ah, i els nois, com que, segons vam comprovar a Grècia amb el test dels dits de la mà,també teniu la vostra part femenina, també el podeu fer, el test.

Enhorabona, com sempre, per la feina!

Anna93 ha dit...

Que chulo Judith, i com mola el test, m'ha sortit Àrtemis!:)

῞Ηκτωρ ha dit...

Quina feinada! És realment impressionant :O
Jo també he fet el test (què esperaves jum! xd) i m'ha sortit Atena.. encara que no se jo..

Una entrada digna de l'Olimp Judith :D

Weeadidi de Mairena ha dit...

sergio,a mi tambien me ha salido Atenea... xD

Σαπφώ ha dit...

Que genial noia! T'has lluït!
A mi m'ha sortit Hèstia, i la veritat es que estic força d'acord amb el resultat.

Anabel:. ha dit...

Que currat!
A mi m'ha sortit Hèstia.
Bona feina Judith, jo era de les que volien llegir el teu TDR!