Hodie est

diumenge, 9 de maig del 2010

Cinquè enigma visual

COMIAT ENTRE HÈCTOR I ANDRÒMACA

Efectivament, com ha explicat l'Aarón, aquesta imtage correspon al comiat d'Andròmaca i Hèctor.


Hèctor abans de lluitar contra els grecs, passa a acomiadar-se de la seva família, d'Andròmaca, que plora perquè s'imagina el desenllaç de la guerra, i d'Astiànax, el seu fill, que també plora perquè l'imponent guerrer l'espanta amb el seu casc.
El resultat és la mort de Patrocle a mans d'Hèctor, i aquest fet, a més d'entristir sobremanera Aquil·les, l'embogeix i el converteix en una màquina de matar troians.
Hèctor comprèn que ell és l'únic que el pot aturar i decideix enfrontar-s'hi, tot i que és conscient de tenir molt poques possibilitats de sobreviure.

Us recomano que llegiu les boniques paraules del comiat d'Andròmaca (Ilíada, VI 400-500)

Χαίρετε!

Ι té raó, perquè, com sabeu, Aquil·les s'havia retirat ofès de la lluita, però havia permès al seu estimadíssim Patrocle de participar, per ajudar els grecs, que anaven perdent posicions.

5 comentaris:

῞Ηκτωρ ha dit...

em sembla que el següent enigma visual és Faetont "estrellao" al terra? mmm no n'estic segur xD Faetont fill d'Helios va demanar al seu pare conduir el seu carro de foc, i... bé, si juegas con fuego te quemas!

Laura ha dit...

Frío, frío.
Ja sé que la imatge no s'acaba de veure bé, però també correspon al cicle troià.

῞Ηκτωρ ha dit...

Doncs a mi m'ho a semblat xDDD un carro i un noi estampat al terra a mi ma fet pensar en Faetont xD mmm doncs seguiré investigant, si l'aarón no ho torna a resoldre abans es clar!

῞Ηκτωρ ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Aarón ha dit...

El que està al terra no pot ser Hector quan Aquiles el mata per venjar a Patrocle i l'arrossega pel voltant de Troia amb el seu carro?
Aquesta teoria me la he tret de la màniga gràcies a tu Sergio jajaja no m'havia adonat de que havia algú a terra jajaja