Hodie est

dijous, 15 de maig del 2014

Νενικήκασιν: Premis Hèracles 2014

Χαίρετε!

Avui estem, de nou, d’enhorabona. Ahir a la Capella de l’edifici històric de la universitat de Barcelona va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis Hèracles als millors treballs de recerca de batxillerat, certamen que organitza cada any la SEEC.CAT, secció catalana de la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics.


A més, en el mateix acte es lliuraven els premis i diplomes corresponents a altres dos certàmens organitzats per la mateixa societat: el Certamen Ciceronianum i la “prueba anual de Griego”.

I per tot plegat, ahir va ser un dia perfecte. Perquè, tot i que també ens havíem plantejat fer el certamen Ciceronianum, per problemes d’agenda vam haver de deixar-ho córrer, però no la Prueba de Griego. Així, enguany per primera vegada cinc alumnes de l’institut Gallecs, l’Anna Núñez, l’Anna López, la Grace Chávez, la Maria Martínez i el Joan López, s’hi van presentar.

Traient temps d’on van poder van anar preparant al llarg del curs la traducció del text de Llucià, Històries verdaderes. Al principi, era una tasca difícil però amb el pas dels mesos cada cop més divertida i entenedora.
I el 4 d’abril van anar a Barcelona a la universitat central a fer la prova. Van sortir contents i satisfets, encantats amb l’experiència i enamorats per sempre més de Llucià i el seu grec entenedor. A la prova s’hi van presentar tres alumnes més, el Pau Nualart, el Martí Esquirol i la Núria Preixens. I el vencedor va ser el Pau Nualart amb una excel·lent puntuació. El felicitem un cop més.

Així, ahir la SEEC els va agrair l’esforç i dedicació en una acte entranyable en què van lliurar-los els diplomes que acrediten la seva participació més un llibre d’obsequi acompanyat d’un bonic punt de llibre.
Estic segura que aquest serà un dels llibres de l’etapa acadèmica que tot just acaben que els alumnes conservaran amb més afecte.


Finalment, un cop lliurats els diplomes de la “prueba”, es va fer públic el resultat del darrer certamen, resultat que tots esperàvem en candeletes, perquè era l’únic que no s’havia fet públic prèviament: els premis Hèracles als millors treballs de recerca.

Dues alumnes del centre, l’Anna Núñez i la Grace Chávez havien presentat els seus treballs i van tenir l’alegria d’aconseguir veure recompensat el treball dur i les moltes hores invertides en la seva feina. Van aconseguir el primer i segon premi respectivament amb els seus treballs sobre La colònia de Rhode i El món clàssic de Howgarts.



Un cop més les vull felicitar per haver treballat tan a consciència i haver posat tantes ganes i passió en l’elaboració del treball. El seu triomf és la prova que l’esforç té sempre recompensa.
Moltíssimes felicitats Anna, moltíssimes felicitats Grace. M’heu fet molt feliç.



Σοφίαν ζήλου!