Hodie est

dimarts, 11 de desembre del 2012

Yo concozo mi herencia ¿y tú?

Avete!
Aquest dimecres, 12 de desembre, a les 12 els alumnes de clàssiques de l'IES Gallecs desafiarem el fred i farem en algun racó agradable del centre la lectura de textos clàssics proposada des de l'AMUPROLAG.
L'Associació de Professors de Grec i Llatí de Múrcia han titulat l'esdeveniment "Yo conozco mi herencia ¿y tú?", i la iniciativa ha sorgit com a resposta al projecte de reforma educativa del ministre Wert, en el qual, un cop més, les assignatures de clàssiques queden molt mal parades. 
La proposta és realitzar una lectura simultània de textos d'herència clàssica, (en grec, llatí i traduïts), des d'arreu de l'estat espanyol, i des de fora i tot, gravar-la en vídeo i fer-li arribar al senyor ministre.

Des que va sorgir aquesta idea han passat més coses: una marxa enrere en alguns aspectes de la reforma i un atac frontal a l'aprenentatge del català... I, des d'aquí, entenem que hauria estat adequat haver fet una traducció al català dels textos que han seleccionat els nostres companys de Múrcia, per llegir-los en la nostra pròpia llengua.
Però com que no volem que es pensi que és perquè no ho sabríem fer en castellà -perquè aquesta llengua NO està amenaçada a Catalunya- farem la lectura en grec, llatí i castellà.

Des d'Andújar, la professora Mercedes Caruso, de l'IES Jándula,  ha preparat una presentació en diapositives amb el text de l'antologia Diàleg de les muses.  Aquest és el  que nosaltres llegirem.
I de Silvia Sanz una altra que ens ajudarà a rastrejar l'herència clàssica:


Però això no acaba aquí.
Demà gravarem el vídeo i el publicarem de seguida que estigui llest. I us mostrarem els cartells que han fet els alumnes de 2n de Grec amb paraules d'origen grec.

Segur que us agradaran!
Jo conec la meva herència... i vosaltres també!