Hodie est

dimecres, 1 de desembre del 2010

CLEOPATRA VII

Hola a tots!
Jo sóc Electra i us parlaré d’aquesta dona tan famosa que tots coneixeu però segur que no ho sabeu tot sobre ella…
Cleopatra VII va ser una reina importantíssima, i probablement una dona fascinant. L'hem vist acompanyant “Les Tres Bessones”, a “Astérix i Obélix”, en pel•lícules de Hollywood, i n’han parlat autors com Shakespeare, i altres que han escrit obres literàries sobre ella.

Us ve de gust conèixer-la?

Κλεοπάτρα Φιλοπάτωρ va néixer l'any 69 aC, a Alexandria, ciutat fundada per Alexandre el Gran Magne l'any 332 aC, i fou la successora de Ptolomeu XII. Va ser educada segons el model grec, i va ser la primera de la seva dinastia en aprendre l’idioma egipci. També sabia grec, hebreu...i potser també llatí. Era una dona molt llesta, i entre altres, va aprendre música, medicina i literatura. A més tenia fama de ser una dona molt atractiva i educada.

Cleopatra governava Egipte amb el seu germà Ptolomeu XIII, que la va exiliar a Síria. Des d’allà va intentar aconseguir el poder però no ho va aconseguir fins que Cèsar no hi va intervenir.

A la gran Roma, Juli Cèsar i Pompeu s’havien enfrontat provocant una guerra civil, que havia vençut Juli Cèsar. Pompeu havia fugit a Egipte on el van assassinar en desembarcar a Alexandria. Cèsar en lloc d’agrair aquest gest a Ptolomeu, va recolzar a Cleopatra, que el va seduir astutament. Va arribar a Egipte i guanyà en una guerra contra Ptolomeu XIII, que va morir. Cèsar proclamà Cleopatra reina absoluta i la va obligar a casar-se amb el seu germà petit.

Després Cèsar va tornar a Roma on va ser nomenat dictador vitalici. Cleopatra, però, el va seguir i visqué a Roma com a concubina seva. Allà va tenir Ptolomeu Cesarió. No obstant això, en el 44 aC Cèsar va ser assassinat i Cleopatra tornà a Egipte.

Al 41 aC Marc Antoni, seguidor del difunt Cèsar, i Cleopatra es van conèixer i va iniciar-se una història d’amor que només acabaria amb la mort, i que suposaria l’enfrontament amb Octavi, amic i company de triumvirat de Marc Antoni. Van tenir tres fills. Però a la fi del 32 aC Octavi va declarar la guerra a Cleopatra. Marc Antoni va actuar com a aliat de Cleopatra en contra de Roma. Però van ser derrotats en la famosa batalla de Acci (Actium), encara que Cleopatra va aconseguir fugir, mentre Marc Antoni va reunir al seu exèrcit per enfrontar-se a Octavi. Però els seus soldats van fugir avergonyits i van culpar Cleopatra, que, espantada, es va tancar en el seu mausoleu.

Marc Antoni pensant que Cleopatra havia mort es va suïcidar amb la seva pròpia espasa. Va ser portat al costat de Cleopatra i va morir als seus braços. Poc després l'any 30 aC va morir Cleopatra, l'última reina d'Egipte.

La veritat és que Cleopatra va ser una reina orgullosa que va preferir la mort abans de sotmetre's a Octavi i a humiliar-se davant els romans. Es va suïcidar al costat de les seves dues criades més fidels.

Espero que us hagi agradat. Petons.

Electra

10 comentaris:

Anabel:. ha dit...

Bona entrada Electra.
Una vegada van dir-me que Cleopatra es feia banys de llet, i mai puc evitar pensar-ho quan parlen d'ella, és curiós.

Per cert, "las tres mellizas" sona fatal!

Aarón ha dit...

Arxò és el que ve a ser un 'culebrón' de tota la vida jajaja.
Bona entrada!

Aarón ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Aarón ha dit...

Això*

Laura ha dit...

Bé, Electra, has fet una entrada molt escaient per ampliar informació sobre els personatges del primer i el segon triumvirat!

I què dir de Cleopatra: una gran seductora, que es banyava en llet de burra (diuen), però que sembla que era més aviat baixeta i rodoneta...
Res a veure amb el cànon de bellesa actual.

Bona feina!

Nyx ha dit...

Una entrada molt interessant, ja que em parlat aquesta setmana d'ella.
Molt bona feina Electra!

Nausica ha dit...

Moltbé Electra, és una entrada apropiada amb el que hem estat parlant a classe aquest dies.És molt interessant llegir informació sobre personatges tan conegut com Cleopatra.

Un petó Electra ♥ !

Elizabeth Mena ha dit...

M'agrada molt la teva entrada Electra, perquè fas un repàs
del que hem estat parlem
a classe

ἁλία ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ἁλία ha dit...

Electra, la teva entrada m'ha agradat moltíssim.L'altra dia ens van explicar l'història i és una de las que més m'han agradat.
Molt bona feina, felicitats!