Hodie est

dilluns, 28 de gener del 2013

Història de Ròmul i Rem

Hola!

Avui us parlare de dos germans: Ròmul i Rem.
La seva història va començar amb el destronament de Numitor pel seu germà Amuli, que el va expulsar de la ciutat i a la seva filla Rea Sílvia va ordenar-li que fos Vestal (sacerdotessa de Vesta) perquè no pogués tenir cap fill i perillés el seu temps al tron.
Però un dia el déu Mart se li va aparèixer a Rea Sílvia, que temps després va tenir dos fills Ròmul i Rem. Per por del que Amuli podia fer Rea Sílvia els va abandonar en el riu on una lloba els va trobar i els va cuidar fins que un pastor se'ls va endur a casa. Quan van tenir la suficient edat per saber del seu passat i van estar preparats, van anar a destronar Amuli i, un cop aconseguit,van tornar el tron al seu avi Numitor.
Ells decidiren fundar una nova ciutat, però hi havia el mateix problema que abans: eren dos germans i per tant un havia de regnar i l'altre no.
Per decidir-ho van pujar un al mont Palatí i l'altre a l'Aventí: així els déus escollirien qui havia de ser rei. Sobre el cap de Ròmul van volar més voltors que sobre el de Rem per tant ja estava decidit.
Llavors Ròmul va delimitar la seva ciutat i va dir que qui creués aquell limit seria mort. Rem, molt enfadat per no ser escollit, va travessar aquell limit i tal com havia dit Ròmul, Rem va morir. Amb això la nova ciutat va ser anomenada Roma i va anar creixent i cada vegada semblava més una ciutat. I aquesta és l'història de la fundació de Roma.

Però parlant de baralles, què penseu sobre la constant lluita que sempre hi ha entre germans?

Ainoa Pérez
1r BTX B

1 comentari:

Adriana. ha dit...

Això de les lluites entre germans... deu ser la sang però siguin per regnar o fer una cosa abans que l'altre, sempre hi hauran. Jo penso que mentre no hi hagi mort, ni problemes o altres coses i els germans s'estimin bojament, no hi cap problema.

Bona entrada. La veritat és que aquest mite és un dels que mai se m'oblidaran! :)