Hodie est

dilluns, 14 de gener del 2013

Concurs Odissea 2013

Avete discipuli et discipulae!

Mentre esperem que els vostres companys comencin a publicar, us donaré més informació sobre el concurs Odissea 2013.
El concurs Odissea neix a Galícia el 2006 de la mà d'Ángeles Burgos González i María F. Loira Santiago, de l'Institut “David Buján” de Cambre (Coruña), amb el suport de la secció gallega de la SEEC. Posteriorment s'hi van afegir València, Aragó i Catalunya, que participa per segon any gràcies al suport de l'Associació de Professors de llengües clàssiques, l'APLEC, entre d'altres.


Així doncs, l'any passat us vau estrenar els alumnes catalans amb la participació de 309 centres i 921 alumnes, i a més, ho vau fer amb molt bona fortuna, ja que els guanyadors de la final estatal van ser els alumnes del Col·legi Vidal i Barraquer de Cambrils. 

Vosaltres, els autors de L'ombra d'un somni hi vau participar activament i molts de vosaltres hi teniu molt bon record. Un dels nostres grups, Gerion, va empatar amb els segons, un altre va quedar en tercera posició, si més no en punts. Ens va fallar el temps!!!  

Aquest any ho tenim encara més complicat perquè bastants de nosaltres estarem de viatge: uns afortunats serem a Grècia (els de 2n) i els altres a Londres (els de 1r). Tot i així, com que deixem uns quants companys aquí, us encoratjo a participar-hi, ja que el fet que sigui concurs online ens ho permet.

Les bases i el calendari del concurs són les següents: 
És un concurs en línia sobre cultura clàssica adreçat a estudiants de secundària. Els dies 4, 5, 6 i 7 de febrer caldrà accedir a la pàgina web del concurs (www.odiseaconcurso.org), i respondre les preguntes que s'hi formularan, que seran tres, una per dia, més una d'especial, el dia 7. Es publicaran a les 9 del matí i es podran respondre fins a les 9 del dia següent. Així, el termini per a respondre-les és de 24h

El resultat final d’aquesta primera fase es publicarà el dilluns 11 de febrerEn cas d’empat a punts entre equips que optin als primer premi es celebrarà un desempat, que consistirà en una nova superpregunta que es publicarà al web la tarda del dimecres 20 de febrerEls equips guanyadors a les seves respectives seccions competiran entre si en una segona fase estatal, amb una gran pregunta que serà publicada la tarda de dimecres 27 de febrer.

El tema de les preguntes serà: 

  • 1r dia: l'educació en la mitologia grega i romana.
  • 2n dia: l'educació en la vida quotidiana a Grècia i Roma.
  • 3r dia:  l'educació en la historia i institucions grecollatines.
  • 4t dia: l'educació en la literatura grecollatina.
D'altra banda, el quart dia (dijous 7 de febrer), sortiran publicades altres preguntes-pista i una superpregunta de major dificultat: la resposta de la superpregunta vindrà donada per les inicials de les respostes correctes de les preguntes-pistaseguint el seu ordre de publicació. El tema de totes elles serà l'educació en la literatura grecollatina.
Per cada pregunta correctament contestada s’obtindran 5 punts i l’error suposarà el descompte d’1 punt. Si s’encerta la superpregunta s’obtindran 10 punts i per cada resposta encertada de les preguntes-pista per arribar a la solució s’obtindran 2 punts més; per cada error es descomptarà 1 punt.

NORMES DEL CONCURS

  • No es poden deixar preguntes sense respondre (en blanc).
  • En les respostes no s’admetran abreviatures i haurà de respectar-se l’ortografia correcta de les paraules. 
  • Les preguntes, preguntes-pista superpregunta han de ser sempre respostes amb una sola paraula.

Un any més, desitjo que Sofia i Atenea ens guiϊn en la cerca!

Καλή τυχή!

6 comentaris:

L'ombra d'un somni ha dit...

Veig que ningú no hi participarà! :(

alex verdugo ha dit...

Laura ja saps que hi participaren tots, al menys els de la nostra clase! Franakis i Alexakis farem el que puguem!

David ha dit...

És clar que hi participem!! A més segur que juguem un bon paper!!

Ζήνων ha dit...

Oh si que divertit! Que emocionant! A veure que fem aquest any... Anims!

Raquel. M ha dit...

Aquest any començarem amb moltes ganes i esperem guanyar! Ànims a tothom!

Ari ha dit...

Uns quants de nosaltres hi participarem d'una manera més internacional! Sort a tothom!