Hodie est

dilluns, 23 de maig del 2011

Píram i Tisbe: Romeu i Julieta grecs?

Hola a tots!

Avui em toca a mi fer l’entrada, i com ara estem llegint les Metamorfosis d’Ovidi, vull explicar un dels mites que més m’ha agradat, que ha estat el de Píram i Tisbe, els amants de Babilònia.
Suposo que tots coneixeu l’obra de “Romeu i Julieta” de William Shakespeare, no? Si més no, haureu vist l'última versió cinematogràfica amb Leonardo di Capprio, oi? Però sabíeu que és en aquest mite grec en el qual es va basar Shakespeare per escriure la seva obra? Té exactament la mateixa estructura que Romeo i Julieta, com l’oposició de les famílies perquè es vegin i casessin, i la mort per error del dos enamorats al final de la història.

Perquè tots gaudiu d’aquest mite de Píram i Tisbe, he fet un PowerPoint explicant-vos-el.
Espero que us agradi!


També us adjunto l’enllaç d’una antiga entrada en la qual la San ens feia una relectura del mateix mite, Des de dues perspectives.

I finalment, per practicar l’anglès i riure una mica, els Beatles representant l’obra amb un sentit de l’humor d’allò més britànic.


Enjoy it!

4 comentaris:

Nyx ha dit...

Si que havia escoltat parlar de la gran història de "Romeu i Julieta" de William Shakespeare, però no he vist cap pel·lícula, ja que suposu, que com sempre hi ha algú o altre que ens la expliqui, no he tingut gaire interès. En canvi no sabia que aquesta gran obra, d'aquest gran autor s'havia basat en el mite de Píram i Tisbe, que sí, que es molt macu i molt "culebrón" com a tu t'agrada no Andrea?
Bona entrada señoreta!
Fins demà!

PS:Per cert, eran una mica morbosos no? Els hi agradava això de desgràcies i amors com s'hi s'acabes l'eternitat.

Cristina Garcia ha dit...

Es molt bona l'entrada, i molt bonica, ja que l'historia de Priam i Tisbe, es molt bonica, encara que sembla una telenovela, pero tot i aixo, aquesta entrada es molt bonica! Felicitats!><

Nausica ha dit...

No sabia que William Shakespeare es va basar en aquest mite tan bonic. Molt bé Andrea m'ha agradat molt aquest mite que no el coneixia pas, ara crec que es un del meus preferits. Es una historia on predomina l'amor i el valor de morir amb la persona que estimes.

Molt bona entrada, petons♥

ἐράτω ha dit...

M'ENCANTA!!!!!!

És a dir, l'entrada està també molt bé, ara no recordo ben bé qui ho va fer aquest mite (vam fer un treball sobre cada mite de les metamorfosis), però sens dubte el vídeo m'ha cegat del tot, jo sense Beatles..

Molt bé :)