Hodie est

dissabte, 14 de maig del 2011

Aquae Calidae

Hola a tots!

Fa un parell de setmanes vaig anar a fer un tomb per Caldes de Montbui. Abans d'anar em semblava que seria un poble tranquil i avorrit, sense cap mena d'entreteniment. Qui m'havia de dir a mi que passejant pels carrers d'aquell petit poble, trobaria un túnel a través del temps que em portaria fins a la mateixa Aquae Calidae de l'època de l'imperi Romà?

Aquesta població gira des de fa molt de temps al voltant de l'aigua termal, la qual brolla a 74ºC de temperatura, una de les més elevades d'Europa. Va ser la primera vila termal de Catalunya i posseeix les termes romanes més ben conservades de la Península Ibèrica. Però no només és especial per l'aigua termal, sinó que també posseeix tota una sèrie de al·licients que fan que es transformi en centre turístic, cultural, esportiu i natural.


A l'època romana, la vila d'Aquae Calidae tenia la funció de curar els malalts que arribaven a l'indret des de diferents punts de la Hispània. Des del carrer, es pot observar una sala on es veuen les antigues termes a través d'un cristall, però aquesta sala és només una part del gran conjunt termal que hi havia en temps dels romans. Per una banda, trobem una piscina rectangular, central, d'aigua termal i per una altra, dues més en forma d'exedres semicirculars frontals que s'utilitzaven per fer els banys individuals.


Al nucli antic trobem tota una sèrie de factors històrics, com les Termes Romanes, la Font del Lleó i els safareigs d'aigua termal, avui dia encara en funcionament. Al carrer del Pont trobem el pont de la xarxa viària de Caldes, el qual comunicava Caldes amb Sentmenat i Egara (Terrassa).



I igual que tots aquests punts d'interès, trobem molts més que de ben segur a l’arribar al poble no us podríeu ni imaginar. Jo personalment em vaig quedar força sorpresa, i us recomano a tots que, si encara no hi heu anat, hi aneu.

Espero que us hagi agradat aquesta petita però interessant visita virtual turística per els antics carrers de Caldes de Montbui!
Que us vagi molt bé a tots, i moltíssima sort a la Selectivitat!

Cal·líope.

8 comentaris:

L'ombra d'un somni ha dit...

Molt bé, Nerea, s'ha fet esperat però ha arribat.

Així doncs, proposes una propera excursió a Caldes amb jornada de relaxació inclosa? A uns quants ens aniria d'allò més bé, oi?

Una entrada força interessant!

Calíope ha dit...

Hi tant que ho proposso! Res millor que desconectar de les intenses classes amb un bon bany a 74ºC, oi?
(Tant de bó...)

Ἧρη* ha dit...

Els de segon ens apuntem a aquesta excursió, eh? xd Però per fins educatius, no pas de relaxament ni res semblant ... (por intentar se podría)

Vale*

Nausica ha dit...

Cal·líope molt bé. Caldes és un poble petit però alhora amb moltíssima informació. La font d'aigua calenta es impressionat, i el que no sabia era que Caldes a la època romana tenia la funció de curar els malalts que arribaven de diferents punts de la Hispània.

Bona entrada!

Cristina Garcia ha dit...

Jo també vaig anar fa molt poc, i realment canvia molt la visita, després de fer la ciutat romana, perque saps l'historia de les coses, com per exemle, les aigues termals, i tot aixó!
Molt bona l'entrada!

Electra ha dit...

Jo ja les coneixia, però sempre va bé que t'ho expliquin.

Una entrada molt interessant.
Petons!

Nyx ha dit...

M'agrada l'entrada! He anat moltes vegades a Caldes però mai m'he parat a mirar tot el que ens ha dit la Nerea, però per la pròxima vegada ja ho se.
I a vera si anem un dia a algunes termes d'aquestes per relaxar-nos que a tots ens vindria bé!

Anabel:. ha dit...

Jo també m'apunto! Ens aniria "de perles" haha Bona recerca Nerea.