Hodie est

diumenge, 21 de novembre del 2010

Si hagués nascut a Roma

Avete!

Ara que estem estudiant la història de Roma, i que la Mònica ens ha fet un bon resum de les classes socials de les tres èpoques, m'ha vingut al cap aquesta cançó, que, si la poguéssim fer realitat, de segur que a més d'un li simplificaria enormement l'estudi per a l'examen de cultura.

Probablement coneixereu el grup que la canta, Manel. Escolteu-la bé, i penseu a quina classe social es refereix, quins elements de la societat romana hi reconeixeu. A més, les imatges que il·lustren el video són de la ciutat de Roma, i apareixen els edificis més emblemàtics. Intenteu posar-hi noms als llocs i als personatges.



En parlarem a classe!
Gaudete.

5 comentaris:

Anabel:. ha dit...

Buff ara amb història de l'art crec que els de classe podríem dir-te uns quants llocs... i fer-te un comentari del Panteó fins i tot haha He vist el Laocoont, el Panteó per fora i per dins, l'Afrodita de Cnidos (podia ser?)...
I és molt maca la foto de la lloba capitolina!

Anabel:. ha dit...

Per cert, la imatge de la setmana no és la nostra guapíssima esfinx?

Laura ha dit...

Efectivament, la imatge és l'Esfinx, que, recordeu, εἶχε πρόσωπον γυναίκος, στῆθος καὶ βάσιν καὶ οὐρὰν λεόντος καὶ πτερύγας ὀρνίθος.
Ha quedat clara la seva descripció FÍSICA?

Ah, i pel que fa al video: m'estàs suggerint que convoqui un altre concurs de resposta tancada?

Vale!

s. ha dit...

Punyetera esfinx... tot i això ara que la veig seria una bona disfressa per carnaval, interessant :)

῞Ηκτωρ ha dit...

Traducció de la cançó! va que es facileta! oi tant ¬_¬ jajaja

M'agrada aquesta frase de la setmana, l'home és un llop per l'home. És veritat que la maldat de la humanitat (com s'ha vist al llarg de la història) pot no tenir límits!!