Hodie est

dimarts, 2 de novembre del 2010

La mitologia en el cinema

Avete!
Avui em toca a mi, Patri.
Explicaré com algunes pel·lícules actuals que he vist tenen influència de la mitologia grega.

-Fúria de titans: Aquesta pel·lícula de l’any 1981, explica la història de Perseu, fill de Zeus, que ha de salvar la princesa Andròmeda.
S’enfronta a les bruixes Estígies, a Medusa, a un deforme Calibas entre d’altres, i també apareix Pegàs.
També està la pel·lícula del mateix nom, rodada aquest mateix any, que no ha tingut tan bona crítica i és diferent de la primera, perquè apareixen uns ésser blaus que no són mitològics, per exemple.



-Harry Potter i la pedra filosofal: En Harry Potter també surten éssers de la mitologia grega. El més destacable és el ca Cerber, un gos gran de tres caps que té cura de la porta que condueix fins a la pedra filosofal. Això es dóna per la fascinació de l’escriptora J.K. Rwling per la mitologia grega.

-Percy Jackson y el ladrón del rayo: En aquesta pel·lícula, vista per tots nosaltres, surten molts personatges destacats de la mitologia grega com són: Posidó, Hades o Zeus, entre d’altres. També apareix l’Olimp, que està situat a l’Empire State de Nova York, i els dolents com Medusa, protagonitzada per Uma Thuman, o l’Hidra; i molts altres éssers com sàtirs, centaures, nimfes...


-The Matrix: Encara que és una pel·lícula de ciència ficció, amb escenes de lluita fetes amb efectes especials, també té influencia de la mitologia grega. El personatge Morfeu, guarda cert paral·lelisme amb el déu grec de la son i porta el seu nom. També surten altres noms com Persèfone, Níobe o Merovingio.

-Troya: Aquesta pel·líula, està basada en la Ilíada d’Homer peró inclou material de l’Eneida de Virgili a més d’altres fonts, així com inclou també completes divergències del mite. Exposa la guerra de Troia des del punt de vista dels seus protagonistes: Aquil·les, interpretat per Brad Pitt, Paris, pero Orlando Bloom i Hèctor, per Eric Bana.


I fins aquí la meva entrada relativa a mitologia i cinema. Si no heu vist alguna de les pel·lícules, ara ja teniu un bon motiu per a veure-les.

4 comentaris:

ἐράτω ha dit...

PERCY!
Em fascinà! és evident tot mitologia xd

FÚRIA DE TITANS amb dues versions? ahí va! no ho sabia aixó!

El mític HARRIUS POTTER, no falla te molts llatinismes i elements mitològics

Troya, aiiiii mami, tot i que sigui una edició merament americanitzada, Brad Pitt no perd la seva màgia, rggggg!!

Bona entrada patrisia!

Laura ha dit...

Molt bé, Patri, has mantingut la sorpresa fins al final i ens has recordat una de les pel·lícules que hem vist junts!

Tant debò aquest hi hagués noves estrenes!

De tota manera trobo a faltar alguns títols. Sí, d'acord, són d'abans que haguéssiu nascut, però hi ha pel·lícules com "Jasó i els Argonautes", o "La Odisea", o "Helena de Troya" (per dir algunes) que també haurien d'aparèixer en la teva entrada, no creus?

Igualment, bona feina!

῞Ηκτωρ ha dit...

El personatge de Persèfone de Matrix ja el vaig associar amb la deessa! I la Níobe quan vaig fer el treball d'Ovidi XDD

Patri molt interessant l'entrada! Bona feina :D

PD: Anaïs a Troia el personatge d'Hèctor (osease jo jeje)també surt afavorit ehhh!

Borja Alvarez ha dit...

bon comentari ;) és interessant veure com els directos de holliwood utilitzen la mitologia a les seves pel.lícules.