Hodie est

dimecres, 12 de maig del 2010

XV Triumvirat Mediterrani a Empúries

Γεια σας, παιδιά!

Encara que sé que esteu molt atabalats amb tant d'examen, us volia recordar que aquest cap de setmana al Jaciment d'Empúries, on es celebra el XVè Triumvirat Mediterrani.

L’Escala celebra una extraordinària recreació històrica que constata el seu ric passat, que dura des del dia 1 al 16 de maig. Però el cap se setmana fort és aquest proper. Es programen des d’exposicions de temàtiques centrades en l’antiguitat fins a un mercat grecoromà, una trobada d’armats, tallers didàctics infantils, olimpíades emporitanes, lluites de gladiadors, i un llarg etcètera d’activitats relacionades amb la història de les civilitzacions gregues, romanes i Indiquetes que van viure a l’Escala en el s. I a.C.



Amb el complement Mediterrani se centra la zona geogràfica on es desenvolupa la història i l’actual activitat. És el nexe d’unió entre el passat i el present. El Triumvirat Mediterrani representa un dia d’aquestes relacions entre tres cultures. L’activitat social es fa evident amb l’arribada dels legionaris, que seran una figura present en aquest dia. Mentre, els guies romans mostraran, en el transcurs de 1,60 milles romanes (1.600 metres), que és la distància que separa les Ruïnes d’Empúries de l’Oberta de l’Escala, una realitat històrica, origen de la nostra actual cultura i societat.
També s’hi pot trobar: fira mercat, espectacles de carrer, lluita, artesania, art, música, ciència, història i diversió, concentrat tot plegat en un joc d’elements amb més de 2.000 anys d’història.