Hodie est

diumenge, 15 de gener del 2012

Concurs Odissea

Avete discipuli et discipulae!

Mentre esperem que la Nàdia ens parli d'una nova flor, he pensat que estaria bé que us expliqués en què consisteix el concurs al qual us heu inscrit.
El concurs Odissea neix a Galícia el 2006 a partir de idea inicial de les professores Ángeles Burgos González i María F. Loira Santiago, de l'Institut “David Buján” de Cambre (Coruña), amb el suport de la secció gallega de la SEEC. Posteriorment s'hi van afegir València i Aragó. Aquest any amb el suport de l'Associació de Professors de llengües clàssiques, l'APLEC, també hi poden participar els alumnes catalans.
És un concurs en línia sobre cultura clàssica adreçat a estudiants de secundària. Els dies 6, 7, 8 i 9 de febrer caldrà accedir a la pàgina web del concurs (www.odiseaconcurso.org), i respondre les preguntes que s'hi formularan, que seran tres, una per dia, més una d'especial, el dia 9. Es publicaran a les 9 del matí i es podran respondre fins a les 9 del dia següent. Així, el termini per a respondre-les és de 24h

El resultat final d’aquesta primera fase es publicarà el dilluns 13 de febrerEn cas d’empat a punts entre equips que optin als primer premi es celebrarà un desempat, que consistirà en una nova superpregunta que es publicarà al web la tarda del dimecres 15 de febrerEls equips guanyadors a les seves respectives seccions competiran entre si en una segona fase estatal, amb una gran pregunta que serà publicada la tarda de dimecres 29 de febrer.

El tema de les preguntes serà: 

  • 1r dia: els viatges en la mitologia grega i romana.
  • 2n dia: els viatges en la vida quotidiana a Grècia i Roma.
  • 3r dia:  els viatges en la historia i institucions grecollatines.
  • 4t dia: els viatges en la literatura grecollatina.
D'altra banda, el quart dia (dijous 9 de febrer), sortiran publicades altres preguntes-pista i una superpregunta de major dificultat: la resposta de la superpregunta vindrà donada per les inicials de les respostes correctes de les preguntes-pistaseguint el seu ordre de publicació
Per cada pregunta correctament contestada s’obtindran 5 punts i l’error suposarà el descompte d’1 punt. Si s’encerta la superpregunta s’obtindran 10 punts i per cada resposta encertada de les preguntes-pista per arribar a la solució s’obtindran 2 punts més; per cada error es descomptarà 1 punt.

NORMES DEL CONCURS

  • No es poden deixar preguntes sense respondre (en blanc).
  • En les respostes no s’admetran abreviatures i haurà de respectar-se l’ortografia correcta de les paraules. 
  • Les preguntes, preguntes-pista superpregunta han de ser sempre respostes amb una sola paraula.

Espero que Sofia i Atenea guiϊn les vostres cerques!

Καλή τυχή!

5 comentaris:

Nausica ha dit...

Com aquest any és el primer que ens podem presentar hem de demostrar que nosaltres també sabem i arribarem fins al final i clar si potser guanyarem.
Ens veiem a Grècia encara fent alguna pregunta d'aquest concurs.

Per a tots Καλή τυχή!

fraaan7 ha dit...

Guanyaran els semidéus(alex i jo)

Adriana. ha dit...

A veure si tenim sort i ens toca a algú de nosaltres. Molta sort a tothom!

Ζήνων ha dit...

La bèstia Gerió aixafarà a tothom...

Molta sort a tots :)

Paula ha dit...

Molta sort a tothtom! Però especialment al meu equip ja que ens esforçarem de valent.