Hodie est

dilluns, 16 de gener del 2012

La bellíssima flor d'Afrodita


Hola, companys i companyes!

Seguint la meva tradició d’explicar-vos els mites que s’amaguen rere cada flor, avui he volgut compartir amb tots vosaltres com va aparèixer i a quina deessa se li atribueix aquesta bellíssima flor, la ROSA.

El seu nom deriva del grec “ῥόδον, ου: Rhodón” i el seu significat pot ser “efluvi olorós” o “que desprèn olor” i està consagrada a la deessa de l’amor i la bellesa, Afrodita.

Hi té diversos mites relacionats, però jo he triat el que em sembla més coherent. 
Com tots sabeu,  Afrodita va néixer de l’escuma del mar, i mentre ho feia va voler posar a prova el seu poder creant alguna cosa igual de bella que ella mateixa. Llavors va utilitzar tot el seu poder i va néixer en el seu pit una gran rosa de color blanc, ja que aquest color estava relacionat amb la puresa absoluta. A partir d’aquell moment l’utilitzaria com a guarniment.


Temps després, Dionís, encantat per la seva gran bellesa i per l’olor que desprenia la deessa gràcies a la rosa que duia al pit, es va apropar a ella i sense voler li van caure unes gotes de vi de la copa sobre la rosa d’Afrodita:  aleshores aquella rosa tan blanca es va transformar de color vermellós.

I per això el significat de la rosa es relaciona amb l’amor i la passió, per causa de l’amor que sentí Dionís per la deessa Afrodita. I també pel seu intens perfum, que juga un paper decisiu.

Per això diuen que quan algú està enamorat una rosa és el regal més adient, perquè expressa uns dels sentiments més bells, l’amor.

Espero que us hagi agradat!

Nàdia Llavador
2n BTX

3 comentaris:

fraaan7 ha dit...

Que curiós que es tornes vermella amb gotes de vi molt bona entrada

Ζήνων ha dit...

Sempre ha d'estar el vi en tots els assumptes dels grecs... Em pregunto si no beurien una altra cosa
Molt bona entrada :)

Isabel Segura ha dit...

A mi m'ha agradat molt saber quin és l'origen de la rosa segons els mites, hem sembla una forma molt maca de donar l'explicació del perqué del seu color.