Hodie est

dijous, 15 de setembre del 2011

Crònica d'una destrucció anunciada

Avete omnes!

Com era d'esperar finalment la decisió de la Generalitat ha estat tirar pel dret i continuar endavant amb les obres de l'AVE, que ja acumulen llargs anys de mals de cap.

Així doncs, la decisió està presa: les restes físiques de la vil·la romana desapareixeran i es convertiran en el llarg somni d'unes nits d'estiu. Abans de la destrucció, el complex agrícola, residencial i termal de la vil·la de 1.100 metres quadrats serà documentat i ens quedarà de record una maqueta i un muntatge audiovisual en 3D. (Talment un somni: realitat o ficció?)
L'article que publica El País digital és molt il·lustratiu i utilitza AD HOC, dues expressions llatines que he de traduir i comentar.


També podeu llegir com la notícia a El Periódico.

Ho sento discipuli, sembla que aquesta excursió no la podrem fer!
Valete!

6 comentaris:

Nyx ha dit...

Per la excursió no ens preocupem que tenim més llocs per anar-hi, gràcies als romans. I això que seguiran fent el AVE i que destruiran las ruines, sincerament es lamentable, però ja es veia venir.
És trist veure destruir una vila romana tan i tan antiga, però és la realitat i les ciutats van cambiant i el temps va passant...

Fins demà!

fraaan7 ha dit...

Quina pena! Tenia curiositat de saber que trobarien allà baix!

Nausica ha dit...

És una pena la veritat que hagin destruït aquestes ruïnes però això estava segur que l'anaven a fer. Que l'hi farem... En aquesta època només li donen importància al futur i no es limiten a mirar cap al passat. Però no passa res aquest any anirem a veure més ruïnes, així que no ens quedarem amb les ganes.

Luis Inclán García-Robés ha dit...

L'enhorabona per ser bloc finalista en els premis Blocs Catalunya! Calia que algún bloc de clàssiques fos seleccionat..! Sort amb els premis finals!

ἐράτω ha dit...

I quan era la sortida, dius?

Gal·la ha dit...

És una llàstima que pasin coses com aquesta, peró aixó està a l'ordre del dia. No serà el primer cop ni tampoc l'últim que veiem notícies com aquesta. És normal que així l'arqueologia no vagi enlloc. Peró, que s'hi pot fer?

Petons ;)