Hodie est

dimarts, 19 de juliol del 2011

In extremis

Avete discipuli!
Avui m’apropo fins a aquesta ombreta jo, és a dir, la Noemi d’(1) alias Eunomia, el meu (2) alter ego grec.

(3) Et hic et nunc parlaré amb (4) bona fide i (5) ex professo amb llatinismes.(6) Sic, fem un petit repàs per a les PAU que ens esperen a la cantonada, però tranquils,(7) in dubio, (pro reo) podeu consultar (8) a posteriori al final de l’entrada per saber si us moveu amb tanta desinvoltura com creieu entre llatinismes.

(9) De factu, estic aquí per dir-vos adéu, però no us ho preneu (10) ad litteram; ja sabeu que jo mai marxo, simplement és un fins després.
I ara que ja s’han acabat els exàmens i només hem de repassar, aquets són moments de reflexió, i pensant-ho bé, ens coneixem (11) ab eterno i gairebé abg ovo, i hem passat moments de tot tipus, bons i dolents: viatges, excursions, rialles, empipades, et alia però (12) ante omnia sempre hem sigut nosaltres mateixos (13) inter nos sense reprimir-nos, i és això el que ens caracteritza i com (14) dixit Lucas cadascú és del seu pare i de la seva mare, (15) si ne qua non, no hauríem passat tants moments increïbles.

Ja sento com els nostres camins comencen a separar-se i sé que cadascú de nosaltres arribarà a les seves pròpies metes llunyanes, (16) Deo volente, malgrat que tots nosaltres provablement caurem en l’equivocació alguna vegada, ja que (17) errare humanum est.
Així que aneu (18) ad cautelam, perquè dintre de poc ja sabrem què significa estar al macrocosmos.

Ha estat tot un plaer compartir aquest (19)maremagnum de sensacions, i tants i tants moments amb vosaltres, mazetas latinas! :)

Fins a sempre, companys i companyes :D
In memoriam et ad aeternum
_____________________________________________________
1 àlies, sobrenom, malnom/ 2 altre jo/ 3 I ara i aquí/ 4 bona fe/ 5 expressament / 6 Així, d’aquesta manera/ 7 en cas de dubte, a favor de l'acusat/ 8 després (de l’acció)/ 9 de fet/ 10 al peu de la lletra/ 11 des de fa molt temps/ 12 Sobre tot/ 13 entre nosaltres/ 14 va dir/ 15 sense la qual no/ 16 si Déu vol/ 17 equivocar-se és humà/ 18 amb compte/ 19 gran quantitat, enrenou.

9 comentaris:

Ἧρη* ha dit...

Ohhh! Què "currat", Noemi!!

Molt bona manera de repassar els llatinismes i alhora de fer una "humanística" despedida.

Hi ha alguns que els sentim a dir cada dia, però certament hi ha d'altres que has de parar-te a pensar què volia dir.

Gaude*

L'ombra d'un somni ha dit...

Noemi, realment aquesta manera d'acomiadar el curs és el "summum", fent un "memorandum" del que hem viscut i el que hem après.
No et puc fer gaire "addenda" ni "corrigenda", sinó que t'he de dir que has passat el teu torn "cum laude"!!!

Ζωή ha dit...

ooh que bonic! quines ganes d'estar a segon ja! M'ha agradat la manera com has utilitzat els llatinismes, així no es fa pessat!

῞Ηκτωρ ha dit...

Una entrada d'allò més original noemi! Ha d'haver estat una gran feinada oi? Enhorabona :D

La lectura m'ha estat força àgil, tot i alguna parada per pensar què volia dir algun!

ἐράτω ha dit...

Quina currada neni!!
M'ha encantat sábelo!

I sí, sembla mentida però, això s'acaba.. la feina es mantenir el que tenim ara, oi?

Ara després de la sele vindrà la gresca, i quina gresca!

SO GOOD MY LITTLE :)

Nausica ha dit...

Que bonic, suposo que tots estareu amb molt estres i nervis. Jo estic a primer i fins que no passin aquestes dues setmanes no podré gaudir de la paraula temps. No vull pensar com estaré a segon. M'ha agradat molt com has utilitzat els llatinismes en aquest acomiadament es una forma molt original Eunomia.

Sort per les PAU!

Anabel:. ha dit...

Noemi molt original! Hi ha alguns que no me'ls sabia.
Que ben pensat!
Gràcies Nausica per desitjar-nos sort!

Noemi Esteves-García ha dit...

Moltes gràcies per les felicitacions :) la veritat que això se'm va ocórrer de sobte i vaig començar a escriure... Podriem pasar-nos tota la vida parlant amb llatinismes,però al començament seria una feinada, no? I a més a més "l'inri" per als científics, imagineu-lo.

Cristina Garcia ha dit...

Molt bona l'entrada!