Que no “enganxava” l’Odissea tot aquell públic que romania hores escoltant els rapsòdes? Doncs m’atreviria a dir que aquells mateixos temes són els que actualment porten milers d’espectadors als cinemes.
Ah, sí, lapsus mentis, sóc... Bé, sincerament no recordo qui sóc dins aquest univers paral·lel, encara que pels passadissos m’anomenen Sergi (o no xd).
Però, començarem pel principi, és a dir, amb les històries de fa un parell de milers d’anys en les quals personatges –herois- com Teseu, Jasó o Odisseu havien d’acomplir la seva missió i aconseguir els seus propòsits –l’un assassinar el botxí de la població del seu regne, l’altre robar el toisó d’or a un drac terrible, i el darrer, ja ho sabeu, tornar a casa- i aprofitaven l’ocasió i els seus encants naturals per seduir totes les fèmines capaces de proporcionar-los informació útil o ajut d’alguna mena.
Així, sabem que Teseu va endur-se Ariadna després d’eliminar el minotaure gràcies a la seva indispensable ajuda però per coses del destí va abandonar-la a l’illa de Dia on van aturar-se a meitat del trajecte (també trobem versions on s’esmenta que Teseu abandonà Ariadna per petició divina per possibilitar el seu matrimoni amb Dionís).
Pel que fa a Jasó, penso que va ser una mica més terrible que Teseu ja que després d’arribar a casar-se amb Medea, qui va proporcionar-li conjurs per tal de pispar la desitjada pell d’or, de fugir amb ella εἰς Κόρινθον, i d'engendrar dos fills, va deixar-la per prendre en matrimoni Glauca, la filla del rei de Corint i per tant, esdevenir rei de Corint en un futur no excessivament llunyà. Tot i això, l’última paraula la tenia Medea, que en un atac de gelosia extrema va assassinar els seus dos fills (¿quina culpa tindrien? angelets...) i la nova muller del seu estimat, Glauca.
Doncs, bé, parlant de xarxes, vaixells i rais, mentre llegia l’Odissea visualitzava el seu protagonista amb gran similituds amb l’únic personatge que durant 23 pel·lícules conserva la mateixa edat encara que hagi estat interpretat per 6 actors diferents.
Sí, parlo de Bond, James Bond, l’inigualable seductor, l’assassí infraquejable, que missió rere missió conserva el seu carisma i sex-appeal, que, com un iman, atreu el gènere oposat.
En ocasions, però, tant per a Odisseu com per a en Bond, les dones amb qui es trobaran seran un parany i únicament els proporcionaran problemes o pèrdues de temps encara que sempre, SEMPRE, acaben al llit amb elles, coses de l’atzar/la sort dels campions/exigències del guió.
Així, podem enumerar les integrants d’aquest selecte club: la nimfa Calipso que va retenir Odisseu durant anys ignorant la seva tristor (i plors) i com no, beneficiant-se’l; la seductora-seduïda Circe, que va mostrar a Odisseu i els seus nautés la resta del camí de tornada a l’enyorada Ítaca i va rebre l’agraïment tal i com ella desitjava. I finalment la dolça i innocent Nausica, que ajuda castament Odisseu.
Igualment al costat del seductor Bond trobem qualsevol de les belles esposes dels seus arxienemics que són solament utilitzades com a trampa mortal com per exemple, Paris Carver (Teri Hatcher) a Tomorrow Never Dies. També serien incloses totes aquelles sicàries enemigues com Xenia Onatopp (Famke Janssen) a GoldenEye.
Tot i això, a la majoria d’ocasions, l’heroi aventurer d’aquesta mena veia en l’altre sexe un filó d’on extraure profit -Strawberry Fields(Gemma Arterton) a Quantum of solace-, i gentilment les recompensava de la manera més antiga de la història...
s.
10 comentaris:
M'ha semblat interessant, perquè m'he adonat de les semblances de James Bond amb els herois d'aquella época, que no se m'haurien ocorregut mai. M'ha agradat molt.
Molt bé, Sergi, i Déu n'hi do si és llarga.
No sé si els teus companys prou tindran paciència...
Jo els animo a llegir fins al final, que descobriran una lectura diferent d'Odisseu. La de Bond és més previsible.
En qualsevol cas, llarga o no, molt bona feina! :)
I el títol, molt encertat: en cada puerto, o cada isla...
Interessant punt de vista per llegir la Odissea, sens dubte més divertida que com l'acostumem a veure... m'imagino l'Ulisses "trajeado" i "engominado".
T'ho has currat Sergi, bona feina.
Bona nit!
Va ser fruit d'una sobtada inspiració mentre donava voltes pel llit en una d'aquestes nits on la son sembla que es troba amb Ulisses de viatge xddd.
PS:La frase d'aquesta setmana és molt bona!
M´ha encantat Sergi!!!A veure si t´hi llueixes així fent els comentaris...
Ulisses-Bond...o "mariners d´amor" parafrasejant Papasseit.
una entrada molt divertita y molt interessant! Quina barra que tenen tots aquets plegats..
fantàstic sergi! :D
PS: La frase de la setmana, una frase que escau perfectament als romans vol dir: primer viure, després filosofar!
M'encanta xd Però ara cada cop que parlem d'Odisseu me l'imaginaré amb la cara i el cos del Bond (en època de Pierce Brosnan, ésclar) vestit amb túnica i sanglotejant. (Sí, la meva imaginació dóna per això i molt més...)
"...coses de l’atzar/la sort dels campions/exigències del guió."
jajajjaja brutal!
Molt bé Sergi, però no diguis mentides que pels passadissos t'anomenen bolet i no pas Sergi...
Vale*
P.S.: he hagut de rellegir la frase de Calipso, perquè allà on fica "nimfa", (noséperquè) havia llegit sense voler "ninfòmana", el cas és què m'havia semblat totalment normal, tenint en compte el tema... jaja
Uooooo, m'encanta moltíssim jajajajajaja és moooolt bona comparació.
Sí que penses coses rares al llit eh jajaja.
PS: Judith... tens una ment molt perversa eh jajajaja
Tenint en compte que ja no sé quina cara posar-li al meravellós Odisseu, l'entrada és fenómena!
És gairebé impossible que jo, hagués atribuït a Odisseu qualsevol similitud amb James Bond, sí, ambdós són uns machitos, però, que va, que va... és el que diu l'Anabel, imagina't per un moment a Odisseu rodejat de nenitas recolçat a una paret i dient, sí, jo uso la extra fuerte, porque sino en mis misiones, me despeino quin show!
En fín BULET! desde luego que te has superado, hasta el momento la mejor entrada que has hecho (Ja era hora).
Publica un comentari a l'entrada