Hodie est

dijous, 11 de març del 2010

El rapte d'Europa

Avete !
Sóc la Cristina i us parlaré del mite del rapte d'Europa.
Espero que us agradi!

La cosa va anar així:
Zeus vol conquistar a Europa, una princesa fenicia filla de Agenor i Telefasa, i té la idea de transformar-se en un bell toro blanc. Així que demana ajut al seu fill Hermes per preparar la trobada i el rapte de la jove. Hermes és el que s’encarrega de conduir el ramat de toros cap on el seu pare sap que Europa i les seves amigues aniran a divertir-se.
Europa està jugant en un prat amb les seves amigues, mirant els toros del seu pare, i, de cop i volta, un dels toros, el de color blanc s’apropa a les noies, elles al principi li tenen una mica de por, però de seguida li agafen confiança, l’acaricien i li pengen entre les banyes una corona de flors. Europa puja sobre el toro, aquet li besa els peus i de sobte l’animal comença a córrer molt ràpid amb Europa espantada a la seva esquena. El toro salta des d'un penya-segat al mar. Resulta que el toro blanc és Zeus que s’ha disfressat de toro per poder obtenir Europa, sense que ella se n'adonés.
Quan arriben a l'illa de Creta, Zeus es transforma en home i Zeus i Europa es troben; per aquesta trobada Europa tingué tres fills: Sarpedont, Radamantis i Minos (futur rei de Creta i carceller del Minotaure).

Zeus, abans de tornar a l'Olimp, dóna tres regals a Europa:
1- Un autòmat que es deia Talos, que servia per vigila la costa.
2- Un gos de caça que sempre aconseguia la presa.
3- Una javelina que sempre encertava la diana
També concerta el matrimoni de la jove amb el rei de Creta, Asterió, el qual es fa càrrec dels fills que havien tingut Zeus i Europa.

Es diu que el pare d’Europa va anant recorrent la terra per molts camins tot cridant Europa! Europa! Europa! sense trobar cap resposta, i els habitants dels llocs per on passava van acabar posant Europa a aquell continent.

Actualment trobem en la moneda de dos euros de Grècia una imatge d'aquest mite!!!

Valete!

3 comentaris:

Laura ha dit...

Bé, Cristina, bon resum del mite!
Bona feina, però ens podries haver il·lustrat amb alguna imatge o detall més.

Anabel:. ha dit...

Gràcies Cristina, ens servirà de repàs per dimarts!

Μνημοσύνη ha dit...

De nada, de nada Cristina, jajaja, molt bé, em sona...
-Hedone-