Hodie est

dissabte, 6 d’octubre del 2012

L'ombra d'un somni: Guanyador dels Premis Blocs Catalunya 2012

Χαῖρετε!

Ja sabeu que aquesta manera grega de saludar vol dir literalment "Alegreu-vos!", i, per tant, avui és la salutació idònia!

Perquè, contra tot pressentiment, HEM GUANYAT el Premi Blocs Catalunya 2012, que concedeix cada any l'Associació STIC.CAT, en la temàtica d'Educació, categoria corporativa. 
Al matí havia dit als meus alumnes que enguany em semblava que ho teníem molt magre ja que en la mateixa temàtica d'Educació hi havia un altre bloc de clàssiques, Aracne fila i fila, un molt bon bloc, pioner, consolidat i premiat diverses vegades. 
Encara em feia ser més pessimista aquesta sensació d'inutilitat que volen que impregni tot el que envolta el món clàssic: no podia ser que els dos blocs d'educació premiats fossis, tots dos, dedicats al món grecoromà i fets pels alumnes de batxillerat i secundària que encara tenen l'humor d'estudiar llatí i grec! On anirem a parar!!!!

I tot això és el que passava pel meu cap quan van mostrar a la pantalla els finalistes d'Educació personals/professionals, seguits dels finalistes corporatius. La sensació es va accentuar en veure com el premi al bloc personal/professional era concedit a Aracne fila i fila (FELICITER!). Un vel se'm va posar als ulls i, tot i tenir agafades fortament les mans dels meus fills, l'esperança havia volat... Però no, vet aquí que el bloc guanyador en la temàtica d'educació corporatiu ha estat el nostre,
L'ombra d'un somni
Aleshores, amb les cames tremolant recorro el llarg auditori fins a l'escenari, rebo els petons, el premi i la felicitació i algú ens fa una foto. Me'n torno a lloc! Encara tremolo d'emoció i no puc ni mirar-me el guardó...


No tinc ni una sola imatge per mostrar-vos el que va passar (el pessimisme i la desorganització van fer que no duguéssim càmera), així que, com a bona rapsodós, us he d'il·lustrar amb el relat del que va succeir, amb la força de les paraules, que al final és el que sosté aquest bloc.

Això sí, he pogut rescatar una foto de tots els premiats.


I pel que fa al premi, dilluns us el mostraré, però penseu que el que era més important, com Aquil·les en anar a Troia, ja ho hem aconseguit.

Per acabar, vull donar les gràcies al jurat de l'Associació Stic.cat per aquest reconeixement, per mantenir els premis tot i la crisi en què vivim, i finalment felicitar tots els guanyadors i guanyadores d'aquesta cinquena edició dels Premis Blocs Catalunya.

Fem que la blogosfera catalana tingui ara més força que mai!

13 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Moltes felicitats, tripulants de l´Ombra d´un Somni. Vosaltres i els filadors d´aracne heu fet possible un any més que l´esperança, acompanyada per la il·lusió i l´esforç, segueixin intactes. Gràcies des del Vaixell, on recordem amb un carinyo especial aquest guardó que nosaltres vam aconseguir el 2010. Són moments molt especials i inoblidables que de ben segur recordareu sempre. Χαῖρετε, doncs!

Francesc Nadal ha dit...

Des de noticiesdeldia-economia la nostra enhorabona de nou. Tal com et vaig dir en persona, Laura, a veure si alguna vegada ens deixeu guanyar! (és conya) Una abraçada i visca les clàssiques :-)

Adriana. ha dit...

Quan vaig veure el nom de Aracne enfilant a twitter, les forçes se’m van anar de l’ànima, però tot just miro endavant a la pantalla i veig el nom del nostre bloc.
No vaig pensar en mi, ni en els meus companys, en aquest moment abans de pensar en això, vaig imaginar els teus ulls i al teva expressió, et vaig imaginar amb la il•lusió a la cara, fins i tot, plorant.
Vas tremolar d’emoció, ho sabia i també has pogut veure que mai hem de perdre l’esperança, jo t’ho vaig dir i mira’t: arribes on vols, no pots negar que allò que has creat val la pena.
Ai, Laura, aquestes coses són molt més que un reconeixement, són una alegria indescriptible.
Jo els hi reconec als meus companys, a mi, però a tu a la que més, que lluites, que sempre ens dius que nosaltres els ναυται podem seguir endavant amb tot, que ets la nostra tutora a estonetes, que sempre tens paraules d’alé i solucions. Que sempre ens fas riure!
I tot i que hi ha persones que potser no es donen compte del que fas, jo puc dir que valoro totes les passes que has fet per estimar a les clàssiques de totes les maneres com ho fas.
Que després de tants anys vens amb il•lusió i li poses carinyo.
La meva enhorabona i el meu somriure en llegir això tan preciós, és per a tu.
La capitana que condueix el το πλοιον (:
Aquesta que arriba tan lluny. Ets genial!
(això és més del mateix que et vaig dir a l’estiu. Abraçada!)

Ζήνων ha dit...

Estic molt content i molt orgullós de formar part d'un equip que encara que no ens ho sembli, podem aconseguir grans coses plegats amb una mica d'esforç de cadascú. Ens han premiat "avui", però hem d'intentar millorar i lluitar per el reconeixement de "demà".

Moltes felicitats a tots :)

fraaan7 ha dit...

Felicitats! Em de ser mes optimistes i participar més al blog que aquest premi sigui un alicient!

Ari ha dit...

La piel de pollo, segueixo dient el mateix "Nulla tempestes magna perdurat", y por decir eso asi nos va. Gràcies per la perseverança i per estar, simplement només per estar.

Trina Milan ha dit...

Moltíssimes felicitats, feu una gran feina,i a Stic.Cat creiem especialment en l'educació i el món clàssic, sense aquest món, Internet no hagés estat possible..;)
Trina Milan
presidenta d'Stic.Cat

Marc Albaladejo ha dit...

M'imagino la cara de la Laura al sentir que el nostre bloc era el guanyador degut al pesimisme que tenia, però tot i això tornem a guanyar un premi, un premi de valor.

Neus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Neus ha dit...

Moltes felicitats a tots companys! Crec que això era el que necessitavem per adonar-nos que la feina que fem durant el curs es valora i estic segura que ens servirà per posar-hi més ganes per mantenir el nostre blog ben amunt!
Però tot i que les entrades siguin dels alumnes la majorria de la feina és de la nostra capitana, així que aprofito per donar-te les gràcies Laura, crec que t'ho mereixes!

Raquel. M ha dit...

Moltes felicitats a tots!! Jo quan vaig saber que erem guanyadors no m'ho creia, jo pensava que com la Laura estava tan segura que no guanyariem, doncs no ho fariem, però no va ser així i sí, nois, hem guanyat no nomès un premi si no un reconeixement al nostre esforç, però més a l'esforç de la Laura, sense ella el nostre vaixell s'ofegaria.
Moltes felicitats Laura i moltes felicitats a tots els participants.

Quaderns de bitàcola ha dit...

Enhorabona pel premi! Gràcies als Premis Blocs Catalunya us hem conegut i ha sigut tot un descobriment! Teniu una manera molt amena d'explicat el món clàssic:
Tot un luxe compartir guardó amb un bloc com el vostre! ;)

Enric i Cèlia
www.quadernsdebitacola.com

Juan Je ha dit...

Seré breu i concís, estic orgullós de tots nosaltres, els que van treballar fa uns anys, i els que ho fem ara al present. I resumin encara més utilitzaré un llatinisme: Nulle die sine linea!

Molt bona feina!