Hodie est

dilluns, 28 de novembre del 2011

Constantí el Gran

Hola sóc en Jaume de 1r de BTX B i aquesta és la meva primera entrada al blog. Faré una breu explicació de qui era Constantí el Gran.

Constantí I el Gran, va néixer el 27 de febrer de l’any 272 i va morir el 22 de maig de l’any 337.
Va ser el primer emperador romà que es va basar en el cristianisme. Va ser proclamat August gràcies a les seves tropes el dia 25 de juliol de l’any 306, i va governar l'imperi romà fins al dia de la seva mort.

Constantí va fundar la ciutat de Constantinoble (ara anomenada Istambul, a Turquia). Va ser la capital de l’imperi Bizantí durant segles, fins que al segle XV va ser conquerida pels turcs.

Constantí estava casat amb Helena, que era la filla d’un masover. A l’any 292, el pare de Constantí va abandonar la seva dona, i es va casar amb Flàvia Maximiana Teodora, que era la filla de Maximià, emperador romà d’occident, i van tenir 6 fills, germanastres de Constantí. 


Quan Constanci Clor fou nomenat comandant suprem de la Gàl·lia, britània i hispània, com un dels dos cèsars de la tetrarquia, el 293, Constantí va romandre amb Dioclecià a Nicomèdia, probablement com una mena d'hostatge que garantia la fidelitat del seu pare. Va acompanyar Dioclecià a Egipte, país que va pacificar després de conquerir Alexandria el 296.


Va participar en diversos actes:
-El van proclamar August.
-Va participar en la guerra civil.
-Va guanyar la batalla contra Maxenci, que jurava la venjança del seu pare.

A l’any 337, Constantí estava en guerra contra Sapor II de Pèrsia, que volia recuperar les províncies que li havien arrabassat Galeri i Maximià. Però es va posar malalt i va morir el dia 22 de maig del 337. La seva mort va acabar donant el poder a Constanci II.

Espero que us hagi agradat.
Adéu!

7 comentaris:

L'ombra d'un somni ha dit...

Un cop més, la presa i la manca de previsió ens fa fer la feina de qualsevol manera.
No es tracta de copiar la informació de la wikipèdia, sinó d'elaborar un article propi. :(

Ζήνων ha dit...

Fail... Però sabem que ho farà magníficament en la pròxima entrada i li dono el meu suport :)

Laura ha dit...

Efectivament, Ζήνων, com que sabem que ho pot fer molt millor, encara ens sap més greu. Però té la nostra confiança per a la propera!!!

Electra ha dit...

Bueno sempre costa fer la primera entrada, jo m'enrecordo que tenia problemes i dubtes perquè no sabia com fer-ho, com redactar-ho, però sempre hi ha una segona oportunitat i jo també confio en que ho explicarà millor! :)

Juan Je ha dit...

Estic totalment d'acord amb Marco, segur que en la següent entrada Jaume ens deixarà a tothom amb la boca oberta.

Raquel. M ha dit...

Jo també penso el mateix, ànims Jaume que ja veuràs com en la segona ho fas millor!! :)

alex verdugo ha dit...

jajajajajaj bee jaume bee!