Hodie est

dimecres, 19 d’octubre del 2011

La vil·la romana de la Sagrera, descobriment efímer

Avete!

Avui, m’agradaria parlar-vos d’un gran descobriment, però, sentint-lo molt, us hauré de donar una mala notícia entorn a aquest descobriment.

No sé si sabeu que el dijous 1 de setembre del 2011, mentre tots estàvem a les nostres escoles, a les nostres feines o a casa al barri barceloní de la Sagrera feien una excavació per construir una super-estació per la qual passaria l’AVE.
Per a sorpresa de molts, van trobar una petita relíquia, una vil·la romana!!
Hi ha gent que no li ha donat importància, ja que a molts no els interessa com vivien els nostres avantpassats, què menjaven o on dormien.. Però per a nosaltres aquesta troballa és un tresor!
I pel que sembla, no ho entenen.

A la vil·la romana han trobat un mosaic que el dia 23 de setembre va ser traslladat al museu d’història de Barcelona.
Aquí podem veure una mica del que és el mosaic i aquest video ens explica també el procediment que faran servir  per traslladar-lo.






Les maquines excavadores han anat derivant els murs de la vil·la, perquè així continuen amb les obres i poden construir a sobre l’estació de l’AVE.
Molta gent, incloent-me a mi, pensàvem que no deixarien que aquesta vil·la fos coberta altre cop, sinó que pensàvem que, pel valor històric que té, la reconstruirien.
Això no ha estat així: l’altre dia mentre em mirava tranquil·lament ‘El Periódico’ al matí, vaig veure una de les fotos de la vil·la i vaig llegir: ‘ESTA ES LA CRONICA DE UNA MUERTE, AUNQUE LENTA Y POR ENTREGAS, ANUNCIADA DESDE HACE MAS DE UN MES’.

Aquest títol em va cridar molt l’atenció, i em vaig preguntar: Una mort anunciada? Una mort? Així doncs vaig començar a llegir-me l’article... Mai hagués pensat que la destrucció d’una vil·la romana podria fer-me entristir, però així va ser. La vil·la no només dintre de poc serà soterrada, sinó que a més les maquines han destruït els murs de tota la zona nord.

Creieu que han pres la decisió correcta? Tornaran a trobar alguna resta romana més durant l’excavació? Què en penseu?

Un cop més ‘Consumatum est’
Lorennna

6 comentaris:

Laura ha dit...

Bravo Lorena,
una entrada molt sentida.
Si estudiar llatí i grec ha aconseguit que sigueu sensibles, com bé mostres, a les "pedres trencades", el llatí i el grec ja "serveixen per a alguna cosa", no creieu?

Realment és una llàstima que desaparegui un conjunt tan gran i interessant, que a més hauríem tingut tan a l'abast per visitar.
De tota manera, ja se sap... la cultura...

Bona feina!

Lorennna ha dit...

Laura, son les NOSTRES "Pedres Trencades"! i casos com aquest, em fan llàstima...

Anònim ha dit...

Con éste ya son 640 los enlaces de latín que tengo en mi blog de idiomas. Visitadlo y os sorprenderéis.

Nausica ha dit...

Lorena, jo penso el mateix. A més, penses que és tot allò que hem estudiat i et preguntes perquè ho destrueixen,una pena. Sembla com si menyspreessin tot el nostre passat i només pensen en el futur. I no és així, per viure el present necessitem el passat.

Una entrada molt interessant. Bon treball ! :)

Nyx ha dit...

Sincerament, crec que no han optat per la resposta correcte, però l'AVE és l'AVE i no es pot fer res per impedir-ho i mira que és trist.
Molt bona entrada i molt interessant!

Bon cap de setmana!

Electra ha dit...

Aiiix Lorenna...a molts ens ha fet tanta llàstima com a tú. Però que podem fer? Anar els estudiants de grec i obligar-los a parar? És una mica inútil :(

Tot i així, molt bona feina i entrada! I esperem que la pròxima vegada que trobin algunes restes no les tornin a tapar i molt menys destruir.

Petons!