Hodie est

divendres, 7 d’octubre del 2011

Níobe

Hola!
Avui penjaré un powerpoint que vaig fer l'any passat, a partir de la lectura del libre de Les Metamorfosis d'Ovidi, llibre que realment em va encantar. A mi em va tocar el mite de Níobe, filla de Tàntal, una dona amb molt d'orgull.

Aquest mite parla de Níobe que estaba tan orgullosa de si mateixa que va posar en dubte la divinitat de la deessa Latona i això desencadenà una sèrie de successos que la van portar a la misèria.

Voleu saber què va passar? Doncs, aquí us deixo la seva història.




Espero que us agradi.
Bona sort amb aquest curs!

5 comentaris:

Nausica ha dit...

Aquest és un mite per a mi poc conegut però ara que el torno a llegir i recorda-ho, el torno a trobar molt interessant. Bon treball Cristina!

Lorennna ha dit...

A mi, com no, m’agrada el mite! però a mi m'agraden tots! molt bona feina, cristina!!

Laura ha dit...

Efectivament és un mite poc conegut, i potser caldria fer-ne difusió, perquè ens adverteix que cal evitar la desmesura i que és millor no desafiar ni menysprear els déus, perquè les conseqüències poden ser terribles!
Tot i que, ben mirat, cal evitar el menyspreu i la desmesura sempre, no creieu?

Bona feina!

Gal·la ha dit...

Sí, hi estic d'acord. hi ha vegades que ens ceguem per la nostra pròpia arrogància i... com no, ens equivoquem. Però després les males accions es paguen, ja sigui a causa dels deus o altres misterioses forces divines.
Hi ha vegades en les que el més intel·ligent és callar. Com diu la dita: més val callar i que la gent cregui que ets ximple que no obrir la boca i confirmar-ho.

PD: Us heu fixat que en Tirèsies és com la Belén Esteban dels grecs? Surt fins a la sopa.

Petons;)

Electra ha dit...

jajajaja molt bona observació Gal·la, mai se m'hauria ocorregut la comparació de Tirèsies amb la Belén Esteban, però ara que ho dius si que s'assemblen!

Jo també estic d'acord amb tú, capitana, ja que amb els mites ens ha quedat clar que als dèus ni desafiar-los ni dir que som millors que ells perquè les conseqüències són fatals. I això també ho hem de tenir en compte a la vida real, ja que totes les nostres accions o paraules que poguem dir o fer ens portaran les seves conseqüències, així que pensem bé abans d'actuar.


Petons!