Hodie est

diumenge, 10 de febrer del 2013

La nostra Odissea 2013: un bon viatge!

Avete καὶ χαῖρετε! 


Els ναυταί de L'ombra d'un somni de nou estem d’enhorabona. Divendres es va acabar la primera fase del concurs Odissea en el qual han participat des de Catalunya 912 alumnes, repartits en 343 equips de 63 instituts, 17 dels quals eren del Gallecs. Des de València participaven 252 equips de 42 centres, de Galícia 174 equips de 34 centres, d'Aragó 79 equips de 13 centres i finalment des de Valladolid 20 equips de 7 centres. 


Tots aquests estudiants han hagut de respondre 25 preguntes, repartides de tres en tres els tres primers dies, i tretze el darrer dia. Totes les preguntes han estat sobre l’educació en el món grecoromà, algunes prou fàcils i d'altres d'allò més complicades. 

I estem d’enhorabona perquè els alumnes de l’Institut Gallecs, la majoria autors de L’ombra d’un somni, han aconseguir arribar a la primera posició, tot i les adversitats contra les que lluitaven aquest any, ja que els dos primers dies de concurs els alumnes de  primer eren a Londres i els de segon a Grècia. 
Però potser per això mateix, connectats a través del WIFI a la porta del museu de Delfos, Atenea, Apol·lo i Hermes van inspirar els sis alumnes que han respost totes les preguntes correctament.
Marco, Raquel, Ari i Isa davant de l'òmfalos de Delfos
I heus ací els resultats: 

7è i 8è classificats els grups GERION i RIDENTES de 2n de BTX, que són el Marco, el JuanJe i el Jaume, i l’Ari, la Raquel i la Isa. I amb un sol error el primer dia en una pregunta de dubtosa formulació en posició 13ena el grup OPTIMATES del Joan i el David de 1r. També tenim altres grups en bones posicions (49, 60, 77, 100, 109...). Alguns que no han pogut participar perquè eren fora i a Londres la qüestió WIFI era més complicada, i uns quants que, tot i no estar de viatge, han fet vaga en el sentit més ample del terme. 

De totes maneres, a l’espera de la classificació definitiva del dia 11 de febrer, ja sabem que un dels nostres grups haurà de respondre la pregunta del desempat el proper dia 20 de febrer i seguir lluitant per arribar a la primera posició i a la fase estatal.

De nou, us felicito per la feina ben feta i desitjo que els déus ens segueixen acompanyant. per si de cas, hem tornat carregats d'òlibes d'Atenea, oi?

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

4 comentaris:

Raquel. M ha dit...

La veritat és que el grup de Ridentes estem molt orgulloses de la nostre posició i encara que no aconseguim guanyar, tant nosaltres com el grup Gerion ja som uns campions! També volia felicitar els Optimates per haver arribat a la 13 posició. I als altres grups que s'han quedat més enrerre, els animo a que l'any que be ho tornin a intentar!
Bueno a veure que passa el dia 20...
Esperem guanyar! ;)

Ari ha dit...

Crec que la meva companya Raquel ja ho ha dit ben clar, el grup de les Ridentes estem molt orgulloses de la nostra posició juntament amb el grup Gerion. Realment va ser tota una Odissea respondre les preguntes, sobretot quan vam fer-ho des del museu de Delfos! Podriem dir que hem participat d'una manera més internacional! Per últim agraïr l'esforç i la dedicació als que han volgut participar de veritat. Ara només ens queda esperar fins el dia 20 i veure com acaba tot.

Καλή τυχή για όλους!

David ha dit...

Des del grup dels Optimates volem donar l'enhorabona als grups Gerion i Ridentes i anims perque el grup seleccionat guanyi el desempat! Despres de veure la taula clasificatoria puc dir que em sento molt orgullos de dir que soc de l'IES Gallecs!

Joan Farrés ha dit...

Hem tingut mala sort fallant en una resposta, però "errare humanum est" i l'any que ve de ben segur que farem el ple. Moltes felicitats als altres grups participants!