Hodie est

dijous, 11 d’agost del 2011

Les Danaides

Hola a tots!
Avui em toca fer l’entrada a mi. Us parlaré les danaides, que són les 50 filles de Dànao, nét de el déu Posidó i la nimfa Libia.

Dànao, va tenir una disputa amb el seu germà Egipte, que tenia 50 fills. Aconsellat per Atenea, Dànao es va tenir que refugiar a Argos amb les seves filles, utilitzant un vaixell amb cinquanta rems.

Quan Dànao es va convertir en rei d'Argos, va patir una gran sequera. Dànao va enviar a les seves filles a buscar aigua, i una d'elles, Amimone, va ser a punt de ser violada per un sàtir. Posidó, que va escoltar els seus crits d'auxili, va llançar el seu trident contra el sàtir. Però aquest va esquivar l'arma, i el trident es va clavar en una roca propera, de la qual va començar a sortir tres torrents d'aigua, que va salvar Argos de la sequera. Al cap d’un temps, Dànao va començar a despertar temor en el seu germà Egipte.
Egipte va enviar als seus 50 fills, perquè es cassessin amb les 50 les filles de Dànao, com a reconciliació entre els germans. Tot i això, Dànao va encarregar a les seves filles, que portessin una daga la nit de noces i assassinessin als seus marits.

Hipermnestra, la major d’elles, no va matar al seu marit, Linceu, com gratitud per haver-la respectat durant la nit. Per això, li van fer un judici, i va ser alliberada per Afrodita, que va estar commoguda pels dos enamorats.

Més tard, Dànao, va celebrar uns jocs en els quals, com a premi, va oferir la mà de cadascuna de les 49 filles. També, alliberava als futurs marits de fer-li regals per convertir-se en el seu sogre.
Els marits de les danaides, van passar a cridar-se dánaos, i la seva descendència va constituir el poble dels Dànaus, que habitarien en Argos. Finalment, després de morir les danaides, en el Tàrtar les van jutjar i van ser declarades culpables de l'assassinat dels seus marits. Les van condemnar a omplir amb aigua un barril que no tenia fons. L'única que es salva és Hipermnestra.

Espero que us hagi agradat aquest mite.

Que vagi bé la setmana blanca! (:

3 comentaris:

Laura ha dit...

Interessant aquest mite, i també que ara coneguem un altre dels càstigs eterns, el de les Danaides, pobretes!

Bona feina!

Cristina Garcia ha dit...

Molt interessant!!
En el fons donen pena i tot><

Gal·la ha dit...

El càstig el dels pares, mare meva 50 fills! Si la meva mare ja es queixa amb dos. Encara que les Danaides es mereixien el càsitig. Per sort Hipermnestra no va fer cas de la seva mare i va ser l'única que va tenir un final feliç. Sembla ser que els déus no sempre eren injustos.

Petons;)