Hodie est

dimecres, 31 d’agost del 2011

Espàrtac


La meva entrada serà sobre Espàrtac.

Va néixer a Tràcia (Bulgària) 113 aC i va ser empressonat pels romans. Un cop empressonat va ser obligat a ser gladiador a l'escola la ciutat de Càpua. L 'any 73 cansat de tant lluitar a'arena s'escapà amb uns 74 homes entre els qals es destaca l'esmentat Espàrtac i Crixus; aquests dos eren els dos millors gladiadors i per tant eren els líders de la rebel·lió. Als rebels se'ls van unir molts homes lliures i guanyaren moltes batalles als romans gràcies a Crixus i Espàrtac.
Desgraciadament sorgiren diferències entre aquests dos homes i se separaren. Crixus morí en una batalla frontal contra els romans i Espàrtac, traït per uns bandits a l'hora de fugir per mar amb els seus homes, va haver de lluitar contra dos generals romans Cras i Pompeu. Finalment, es posà fi a la rebel·lió i Espàrtac morí l'any 71 aC però mai trobaren el seu cos.

L'any 1960 es va rodar la primera pel.lícula sobre aquest fascinant personatge, dirigida per Stanley Kubrick. Al 2004 es va rodar una altra i, finalment, el 2010 han fet una sèrie anomenada Espartacus blood and sands.


10 comentaris:

Laura ha dit...

Bé, Borja. Tu sempre breu i directe.
Suposo que ens recomanes la sèrie, oi?

Electra ha dit...

Molt bé Borja! Havia sentit parlar de la ciutat d'Esparta, però no sabia que existia un personatge anomenat Espàrtac. Ya veure la serie! :)

Anònim ha dit...

La sèrie està molt bé!!! Això si, prepareu l'estómac ...

Anna ha dit...

La raó acompanya a la Laura! i si, el mateix em pasa a mí que a Electra que haviem sentit parlar de la ciutat pero no pas de l'existència d'aquest personatge!El dia que tinguem una estoneta lliure mirarem i remirarem aquesta serie.

Gal·la ha dit...

A mi m'ha agradat molt. Però la sèrie encaro no s'ha estrenat no?
Ah! Per cert, m'encata la frase
"Survival is the best revenge"

Petons ;)

Anabel:. ha dit...

Mare meva quanta sang!

Elizabeth Mena ha dit...

El comentari és una mica curt però es ta bé i la veritat no m'havia assabentat que hi havia una sèrie que es digués Espartacus.
Gràcies Borja per la informació

ἐράτω ha dit...

Qué raro!
Borja escrivint sobre Espartac????
Viciat!!

῞Ηκτωρ ha dit...

Resum de la sèrie: ¿Sang i "carne" porque sí? xdd

M'agrada el personatge d'Espàrtac.. tot un lliutador contra el sistema opresor!!

ἁλία ha dit...

Sabia que hi havia un persontatge anomenat espartac però no sabia molta cosa d'ell. L'entrada m'agradat molt i es molt interessant.