Hodie est

dimarts, 26 d’octubre del 2010

Més cants de Sirenes

Χαῖρετε!

Com veieu seguim donant-hi voltes i més voltes a Odisseu i el seu viatge... que ja està a punt d'acabar.

Però pensant en expressions mitològiques i en les dones d'Odisseu, he recordat aquelles de les quals l'heroi no se'n va poder estar, però sí resistir. Estic parlant, clarament, de les Sirenes, que com tots sabeu ja, eren éssers mig dona mig ocell,
Com que la seva sort havia canviat per causa d'un "home" (déu mascle), les Sirenes van decidir odiar la resta dels homes i venjar-se'n sempre que poguessin. I per això situades estratègicament en un pas de mar, cantaven dolçament per captivar els navegants, que eren empesos a abandonar-ho tot per anar darrere d'elles, i trobar la mort més cruel.

Així l'expressió "cants de sirenes" no presagia res de bo.
Però jo el que volia era que escoltessiu aquestes tres cançons, de tres estils ben diferents,  i que es titulen justament Cants de Sirenes.







Què us semblen?

I ara, reflexioneu una mica i digueu, quines coses poden ser per a nosaltres "cants de sirena"? Us recomano que llegiu aquest article del bloc Pensament en veu alta

Καλή νύχτα

2 comentaris:

ἐράτω ha dit...

La primera muy a lo: Rossana o llámese Ana Belén

La segona a lo muy: Revolver (muy, muy buena)

I la tercera muy a lo: Extremoduro

Fantàstiques lletres les de totes tres.
Per descomptat el terme del cant de les sirenes per a mi és, la tentació en persona, la poma de la bruixa de blancaneus, i com a tal un obstacle, difícil d'esquivar, però possible.

s. ha dit...

Les cançons no puc escoltar-les perque l'audio doesn't work però l'article (de l'enllaç)és com a mínim realista, molt bo, recomano a tothom la seva lectura.