Hodie est

dilluns, 30 de juny de 2014

Bones vacances a tothom!

Χαῖρετε!

Avui s’acaba oficialment el curs 2013-2014, i això bé mereix un comiat. Ha estat un any molt intens en el qual hem treballat molt dur, però també hem recollit uns fruits de primeríssima qualitat. 

El primer –o millor hauria de dir el darrer- ha estat uns resultats sense precedent en els exàmens de selectivitat. Per primera vegada alumnes de l’institut Gallecs aconsegueixen un 10 en l’examen de grec de les PAU, però, el que és millor, tres són els que ho han aconseguit, l’Anna, el Joan i la Marina, seguits per dos més que han obtingut un 9,5 dos 9… De fet, els resultats de grec del nostre centre estan 2.05 punts per sobre de la mitjana de Catalunya. Diuen que l'examen era fàcil, però a la vista dels resultats a Catalunya, queda clar que per a vosaltres va ser fàcil perquè havíeu treballat molt i molt! 

Us he de dir que m’heu fet molt feliç, però no tant pel resultat com pel fet que hi heu arribat gràcies al vostre amor pel grec, i aquest, per a mi, és el premi més gran. 

D’altra banda, els resultats de llatí, tot i que una mica més discrets, també són molt molt bons: un cop més ens posem 1.54 punts per sobre de la mitjana de Catalunya, ja que de 15 persones, 10 han obtingut un resultat superior a 7. I això que els exteriors de la muralla de Tarraco no eren el vostre fort. 

Crec recordar que ja us ho havia dit: SOU ELS MILLORS‼‼


Però tot i que la collita acaba aquí, durant el curs hem anat recollint altres fruits, potser menys importants per al futur, però no menys satisfactoris. 

Així, el mes de febrer, el grup ARESTO MOMENTUM, format per dos alumnes de 4t d’ESO, acabats d’incorporar al món clàssic, van aconseguir el primer premi de Catalunya en el concurs Odissea 2014. Els seguien de prop un parell de grups de 1r de batxillerat, que ja han avisat que l’any vinent ho tornaran a intentar. 


A l’abril, cinc alumnes de 2n de batxillerat es van presentar a la “Prueba nacional de griego”, en la qual van fer un molt bon paper. 


Després va arribar Sant Jordi, i el certamen literari, en el qual tres de les quatre obres premiades tenien regust clàssic.

I finalment, aquest darrer mes de maig, dues alumnes de llatí i grec, la Grace i l’Anna, van aconseguir el primer i segon Premi Hèracles al millor treball de Recerca de la SEEC, amb dos fantàstics treballs relacionats amb el món clàssic.
I en un curs tan ple de feina i emocions, cal dir que el gran oblidat ha estat el nostre blog, la nostra Ombra d’un somni. Tot i així, hem anat fent i hem arribat a les 610 entrades publicades, 139.703 visites i 113 seguidors registrats. A més, a última hora, els alumnes de primer s’hi han volgut enganxar. El curs vinent tornarem amb renovades energies i estic segura que aconseguirem tirar endavant aquest projecte un curs més . 

Definitivament, podem afirmar que aquest ha estat un bon curs, i per això vull felicitar tots els meus alumnes i desitjar-vos a tots unes bones i merescudes vacances!

VACARE NECESSE EST!