Hodie est

dijous, 16 de gener de 2014

Concurs Odissea 2014

Carissimi discipuli, 

Tal com us havia anunciat aquest mes de febrer arriba el 
CONCURS DE CULTURA CLÀSSICA ODISSEA 2014, en el qual de nou podem participar principalment gràcies a l'esforç de l'Associació de Professors de llengües clàssiques, l'APLEC.
La majoria ja sabeu que l'any passat vam tenir una classificació molt bona, i que dos dels nostres grups van quedar en primera posició de desempat a Catalunya. Per molt poc (63 segons) no van podem participar en la final estatal. I ara us animo a participar de nou.

Vosaltres, els autors de L'ombra d'un somni hi vau participar activament i molts de vosaltres hi teniu molt bon record. Un dels nostres grups, Gerion, va quedar segon de Catalunya, un altre va quedar en tercera posició, si més no en punts. Ens va fallar el temps!!!  

Les bases i el calendari del concurs són les següents: 
És un concurs en línia sobre cultura clàssica adreçat a estudiants de secundària. Els dies 3, 4, 5 i 6 de febrer caldrà accedir a la pàgina web del concurs (www.odiseaconcurso.org), i respondre les preguntes que s'hi formularan, que seran tres, una per dia, més una d'especial, el dia 6. Es publicaran a les 9 del matí i es podran respondre fins a les 9 del dia següent. Així, el termini per respondre-les és de 24h

El resultat final d’aquesta primera fase es publicarà el dilluns 11 de febrerEn cas d’empat a punts en la primera posició es celebrarà un desempat, que consistirà en una nova superpregunta que es publicarà al web la tarda del dimecres 12 de febrerEls equips guanyadors a les seves respectives seccions competiran entre si en una segona fase estatal, amb una gran pregunta que serà publicada la tarda de dimecres 19 de febrer.

El tema de les preguntes serà: 

  • 1r dia: el teatre en la mitologia grega i romana.
  • 2n dia: el teatre en la vida quotidiana a Grècia i Roma.
  • 3r dia:  el teatre en la historia i institucions grecollatines.
  • El quart dia (dijous 6 de febrer), sortiran publicades altres preguntes-pista i una superpregunta de major dificultat que les preguntes ordinàries: la resposta de la superpregunta vindrà donada per les inicials de les respostes correctes d’aquestes preguntes-pistaseguint el seu ordre de publicació. Totes aquestes preguntes tindran com a eix temàtic el teatre en la literatura grecollatina.
Per cada pregunta correctament contestada s’obtindran 5 punts i l’error suposarà el descompte d’1 punt. Si s’encerta la superpregunta s’obtindran 10 punts i per cada resposta encertada de les preguntes-pista per arribar a la solució s’obtindran 2 punts més; per cada error es descomptarà 1 punt.

NORMES DEL CONCURS

  • No es poden deixar preguntes sense respondre (en blanc).
  • En les respostes no s’admetran abreviatures i haurà de respectar-se l’ortografia correcta de les paraules. 
  • Les preguntes, preguntes-pista superpregunta han de ser sempre respostes amb una sola paraula.

Que Atenea i Sofia us inspirin en la recerca!

Καλή τυχή!
Bona Fortuna!