Hodie est

diumenge, 18 de gener de 2015

Naveguem en una nova Odissea

Avete, discipuli!

Per quart any consecutiu els alumnes de l'institut Gallecs es preparen per a una nova Odissea, i aquest cop, quina por, hauran de navegar per les aigües de l'amor, ja que l'amor és el tema del Concurs Odissea 2015.


Molts de vosaltres ja coneixeu el funcionament, que és bàsicament, com els dels anys anteriors. Però, per als que s'incorporen de nou, faré una breu síntesi de les normes.

La nova Odissea comença el dia 26 de gener a les 9 del matí, i durarà quatre dies. El tema de les preguntes serà: 
  • 1r dia 26 de gener: tres preguntes sobre l’amor en la mitologia grega i romana.
  • 2n dia 27 de gener: tres preguntes sobre l’amor en la vida quotidiana a Grècia i Roma.
  • 3r dia 28 de gener: tres preguntes sobre l’amor en la historia i institucions grecollatines.
  • 4t dia 29 de gener: una super-pregunta i diverses preguntes-pista sobre l'amor en la literatura grecollatina. La resposta de la superpregunta vindrà donada per les inicials de les respostes correctes de les preguntes-pista, seguint el seu ordre de publicació. 

Cal accedir a la pàgina del concurs, enllaçada a través de la imatge a la barra lateral del blog.(www.odiseaconcurso.org), i respondre les preguntes introduint el codi del vostre grup. Es publicaran a les 9 del matí i es podran respondre fins a les 9 del dia següent. Així, el termini per respondre-les és de 24h. 

Per cada pregunta correctament contestada s’obtindran 5 punts. Si s’encerta la superpregunta s’obtindran 10 punts i per cada resposta encertada de les preguntes-pista per arribar a la solució s’obtindran 2 punts més.

No es poden deixar preguntes sense respondre (en blanc), ja que en fer-ho s'anul·len totes les altres de la sèrie.

En les respostes no s’admetran abreviatures i s’haurà de respectar l’ortografia correcta de les paraules. 

Les preguntes, preguntes-pista superpregunta han de ser sempre respostes amb UNA SOLA PARAULA, sense afegir cap altre caràcter, com cometes “”, punts ., comes, parèntesis (), etc.

Si es demana la resposta en llatí, s’ha d’escriure el nominatiu singular de la paraula, tal com es troba en el diccionari.

Les transcripcions de les paraules gregues han d’atenir-se a les normes de transcripció al castellà, gallec o català. 

Si voleu saber alguna cosa més sobre normes, calendari del concurs, premis o preguntes d'anys anteriors, aneu aquí.


En cas d'empat en la primera posició es farà un desempat, que consistirà en una nova superpregunta que es publicarà al web la tarda del dimecres 4 de febrer. En aquesta nova superpregunta només es permetrà la participació d’un equip per centre. Pel que fa a la resta de classificats, es concedirà un màxim de dos premis por centre.

Els equips guanyadors a les seves respectives seccions competiran entre ells en una segona fase estatal, amb una gran pregunta que serà publicada la tarda de dimecres 11 de febrer.
S’estableixen els següents premis:
  • Un primer premi de 100 euros per al primer equip classificat.
  • Dos segons premis de 75 euros per als dos equips següents en la classificació.
  • Tres tercers premis de 50 euros per als tres equips següents en la classificació.
S’estableix el premi següent en la fase estatal, aportat a parts iguals entre les seccions participants:
  • Primer equip classificat: 525 euros.
  • Segon equip classificat: 225 euros.
  • Tercer equip classificat: 150 euros.
Podeu accedir a la pàgina del concurs, enllaçada a través de la imatge a la barra lateral del blog.(www.odiseaconcurso.org), i respondre les preguntes introduint el codi del vostre grup. Es publicaran a les 9 del matí i es podran respondre fins a les 9 del dia següent. Així, el termini per respondre-les és de 24h. 

BONA SORT A TOTS!

BONA FORTUNA OMNIBUS

ΚΑΛ ΤΥΧ ΠΑΣΙ ΜΑΘΗΤΑΙΣ