Hodie est

dimecres, 29 d’agost de 2012

Ulisses va passar per Emerita Augusta

Avete omnes!

Ja s'acaben les vacances i aviat ens tornarem a veure les cares. Per escalfar motors us vull mostrar imatges d'una de les visites que tenia anotades en la llista de llocs especials pendents de veure, i que he pogut fer aquest estiu. Com que l'experiència ha estat fantàstica, he pensat que calia compartir-la amb vosaltres.
Per fi he anat a visitar Emerita Augusta i, a més, he pogut assistir a una representació del festival de teatre clàssic de Mèrida.

I tot i l'onada de calor que ens ha acompanyat en passejar per la ciutat, he pensat en com us agradaria ser-hi, mentre seia contemplant el frons scenae del teatre, o davant del magnífic temple de Diana, tot passejant pel Museo Nacional de Arte Romano, o fins i tot mentre mirava els meus fills córrer per l'arena del circ de Mèrida. 
Jutgeu vosaltres mateixos!


Però el millor de tot ha estat quan, en arribar la nit, hem anat al restaurat teatre romà a veure una representació molt "sui generis" de l'Odissea.


Es tracta de la versió que ha fet l'actor cordovès Rafael Alvárez "El Brujo", en la qual no representa cap personatge sinó que fa d'aede i ens explica des d'una òptica molt personal, divertida i actual les aventures del viatger més famós del Mediterrani.


En l'obra Ulisses apareix com un instrument perquè la deessa Atenea pugui transformar l'instint primari que porta l'home a la violència en una força positiva i civilitzadora que condueix a la pau. Atenea és deessa de la Pau, la Saviesa, la Misericòrdia i patrona de la Democràcia. Així, l'Odissea del Brujo pretén extreure els valors simbòlics implícits en el relat i explicar-los amb un llenguatge assequible a tots els espectadors. 

El cert és que el resultat és una obra de més de dues hores, que en cap moment es fa llarga, perquè hi ha temps per tot, per riure, per reflexionar, per contemplar...

Una nit màgica!
Valete!

7 comentaris:

fraaan7 ha dit...

Quina pasada el teatre romà i tot en general! M'agradaria també veure una obra de teatre clàssica!

Nausica ha dit...

Per a mi també és un dels llocs pendents per visitar de la nostra terra, i ara amb més ganes ja que m'agradaria tornar a fer un petit viatge amb vosaltres i amb tu, capitana. M'hagués agradat veure aquesta obra i a més de l'Odissea, un dels millors llibres que he lleguit. Petons a tothom :)

Ζήνων ha dit...

Jo també he estat en algunes antigues ciutats romanes franceses com Arles o Nimes aquest estiu i també mantenien els seus teatres en molt bon estat. És molt bonic veure com encara es conserven monuments així.

fraaan7 ha dit...

L'altra dia a la 2 van sortir els premis Ceres de teatre i es celebraven en aquest teatre! Van parlar molt del Grecs i els romans!

Adriana. ha dit...

Gràcies per compartir les fotografies.

Deu ser màgic veure una obra en directe en un lloc com aquest.

M'ha agradat molt.

Un petó i fins aviat :)

L'ombra d'un somni ha dit...

Tens raó Marco, les restes romanes de Nîmes i Arles són dignes de veure. De fet, quan vaig arribar al Gallecs, l'excursió de final de curs dels de 2n de llatí i grec era a aquestes dues ciutats. Després ens vam canviar per Grècia, però ens ho podem replantejar, oi?

Suposo que no és demanar molt si ens fas alguna entrada i ens mostres alguna foto, oi que no? ;)

L'ombra d'un somni ha dit...

Fran, quan vam ser a Mèrida vam veure anunciats aquests premis!
També tu ens en podries fer cinc cèntims en el bloc! ;)