Hodie est

dimecres, 13 d’abril del 2011

Emerita Augusta

Tripulació!!!!
Avui és la meva última entrada, però abans d’això, em convertiré en una autentica romana per viatjar amb vosaltres! Avui anirem cap a Mèrida, la famosa ciutat d’Emerita Augusta.


La ciutat romana va ser fundada l'any 25 aC. pel futur emperador August. Tot i estar situada en una zona poc romanitzada i envoltada de tribus indígenes, els Vettons, Túrduls, i Lusitans, aviat va desenvolupar-se i va esdevenir un lloc importantíssim en la regió amb gairebé 50.000 habitants.
La seva ubicació era perfecta: a l'estil de les "ciutats-pont" romanes (Còrdova, Toulouse) es va situar al marge del riu Guadiana i en la confluència d'importants vies de comunicació. Els pujols que la circumden no solament la protegeixen, sinó que són el lloc perfecte per a la construcció de grans edificis públics -Teatre i Amfiteatre-. A prop existien fonts d'aigua, matèries primeres de construcció, terres productives, boscos...
Tot això unit al fet que la planimetria de la ciutat era perfecta, amb carrers perpendiculars en tota l'extensió de la ciutat, va contribuir que Emerita Augusta es convertís en una de les ciutats romanes més importants.




Cliqueu al play i acompanyeu-me en aquest viatge!



I ara, no només us vull donar les gràcies per acompanyar-me en el viatge, també us dono les gràcies a tota la tripulació, companys, amics..., -sí, crec que la millor paraula és amics- per aquests anys que encara que han estat durs ens hem tingut per treure’ns un somriure. Gràcies per tots els moments que hem passat junts, per totes les excursions, pels viatges. De veritat, gràcies.

Però bé, això no acaba aquí perquè sempre ens quedarà L’ombra d’un somni, aquest bloc que vam crear nosaltres amb ajuda de la nostra fantàstica “profe” de clàssiques, i sembla ahir quant estàvem pensant el nom del bloc: la veritat és que no podia tenir un altre nom, només aquest.
Aglaia

5 comentaris:

Laura ha dit...

Molt bé, Raquel, aquest video també ens anirà perfecte per preparar les PAU, que com diu el Sergio, s'acosten poc a poc amb passes de gegant!

Molt bona feina i molt bonic comiat!

Nausica ha dit...

Molt bonica aquesta entrada. La veritat que tinc ganes de visitar Mérida i ara encara més. Per cert els últims dos pàrrafs de la teva entrada molt sentimental, molt bonic!

Marina ha dit...

M'ha agradat molt l'entrada, sobretot la part final, mplt emotiva. Puc assegurar-vos que tot i set poc temps he disfrutat molt el temps que he passat amb vosaltres.

Anna93 ha dit...

Estaria bé anar a visitar-ho, per poder comparar aquesta ciutat romana amb la de Tarragona, que és la que més vegades hem visitat. Molt bonic el final Raquel.(:

Anabel:. ha dit...

Que currat el video! Molt bé Raquel!