Hodie est

diumenge, 17 d’abril del 2011

Després d'Antígona

Hola a tothom!

La meva última entrada al blog la dedicaré a valorar la sortida a Tarragona que vam fer el dimarts 12 d'abril de 2011.
A més de visitar el circ, el pretori i l'amfiteatre, vam assistir a la representació teatral de l'obra de Sòfocles, Antígona, dins del marc del festival de teatre juvenil PROSOPON.
Com opinió personal, he de dir que em va semblar molt bona i real la representació, amb molta efusivitat (potser això en alguns moments era massa) i actors bons.

El grup d’estudiants "Balbo Teatro" de l’institut del Puerto de Santa María de Cadis va representar l’obra “Antígona” de Sòfocles davant 1800 estudiants de Batxillerat de més de 50 instituts de Catalunya congregats a l’Auditori del Camp de Mart de Tarragona. Aquests són ingredients més que suficients perquè estiguéssim una hora entretinguts amb aquesta tragèdia tan ben representada sota el meu punt de vista, i tan emotiva. Potser alguns moments de cridòria de Creont eren una mica exagerats, però l’obra en general era dinàmica.
A mi, un dels moments que més em va agradar va ser quan Hemó plorava la mort d’Antígona i finalment acaba suïcidant-se i Creont reconeixent els seus errors, ja massa tard per penedir-se.

A l’excursió també vam veure el circ romà de Tarraco, un dels més grans de tot l’Imperi Romà construït al segle I d.C. durant el regnat de Domicià, i com tots els circs, la seva funció era la d’acollir les curses de carros.

A més del circ, l’amfiteatre romà també el vam visitar, situat al costat de la platja amb unes vistes increïbles, construït el segle II d.C. durant la dinastia Flàvia. Com ja sabem, als amfiteatres es feien les lluites de gladiadors; les venationes, és a dir, les lluites amb animals i les naumàquies o espectacles navals.

L’any 2000, tot el conjunt arqueològic de Tarragona va ser declarat Patrimoni de la Humanitat.

Per acabar, aquí tenim una de les 2000 fotos que ens vam fer allà, què guapuus tots! :)


I vosaltres, quina valoració feu de l’excursió de dimarts? Què és el que més us va agradar, i el que menys? Espero els vostres comentaris!
Que passeu una feliç i descansada Setmana Santa, que ens fa falta a tots i totes.
San

9 comentaris:

Laura ha dit...

Molt bé, San, certament com dius, els teus companys estaran d'acord que la representació va estar molt ben feta, amb la intensitat que correspon a una obra com Antígona.
Vam veure una representació excel·lent, una escenografia adequada i una música fantàstica. Només ens van sobrar alguns estudiants que aplaudien a destemps.

I pel que fa a la resta, cal dir que visitar Tarragona, el circ ple de gent com si hi assistissin a les curses, i l'amfiteatre en aquell entorn privilegiat sempre és un plaer, oi?

Gràcies per la teva opinió i la teva participació!

Nyx ha dit...

Vaig trobar-la una obra molt interessant i molt ben treballada, ja que, els de literatura l'haviem treballat a classe, va ser més fácil d'entendre i la vam veure amb molt de gust!

Nyx

῞Ηκτωρ ha dit...

L'obra d'Antígona va ser espectacular! (Tret, com ha dit la Laura, d'alguns aplaudiments inútils)
Se'm van posar els pèls de punta en més d'un moment :)

Així que, que més puc dir? l'excursió va valer molt la pena!

Nausica ha dit...

M'hagués encantat anar-hi, per tornar a veure tot i sobretot L'Antígona. Però no va poder ser ja que estàvem a Londres,preciosa ciutat per cert.

Un petó a tots!

Electra ha dit...

Joolinees! Jo volia anar a veure Antígona. Encara que la tenía més que "maxacada" a literatura que la vam llegir més de tres vegades, m'agradava molt. Ja quasi me la sabia de memòria jajajaja.

M'alegro que us hàgiu passat tant bé i hàgiu disfrutat d'aquesta tragèdia tant famosa.

Petons!

Marina ha dit...

Un dia molt ben aprofitat, s'ha de dir. Es impresionant el gran nombre de coses que vam poder veure en un sol dia. Molt interessant. I l'obra. Magnifica, molt. Clara i entenedora. L'actuacio, tot i que a vegades exagerada va ser molt adequada a la tragedia.

Anna93 ha dit...

L'obra em va encantar, molt chula i molt bé representada. És el que més em va agradat. Ha valgut la pena l’excursió.

Anabel:. ha dit...

Jo també penso que l'actuació va estar molt bé, i com sempre, va agradar-me la visita a l'amfiteatre. Bona foto, amb la feinada que va costar aconseguir-la!

Calíope ha dit...

Tot un luxe poder veure l'Antigona en un teatre tant semblant al roma i al grec. Aquesta es una excursio que he fet moltes vegades i que en canvi mai em canso de fer. Una entrada magnifica!