En la meva segona entrada al bloc, se m’ha ocorregut parlar d’uns dels mites més dramàtics que apareixen en l'estimat llibre de les Metamorfosis.
Segurament molts coneixeu el mite que relaciona Píram i la seva estimada Tisbe, a causa de la tragèdia que pateixen els protagonistes, que és la mateixa que la de la famosa història de Romeu i Julieta.
Aquesta història és d’inspiració oriental i es troba entre el mite i la literatura, ja que aquest relat és mencionat per primera vegada per Cai Juli Higini (64 aC – 17), el qual va ser un cèlebre escriptor hispano-llatí.
Higini només va parlar del suïcidi de Píram i Tisbe, però Ovidi és qui realment narra la seva llegenda.
I després d’aquesta breu introducció començo a relatar aquesta petita història.
Píram s’enamora de Tisbe, veïna seva. Els dos joves, degut al seu amor, volen casar-se, però els pares d’ambdós s’oposen al compromís.
Un dia, decideixen prendre un acord en comú i així escapar-se per trobar-se en un lloc als afores, justament al costat d’una morera.
Tisbe hi arriba primer, i allà es troba amb un lleó. Ella fuig espantada i tracta d’amagar-se del lleó. Per descuit, Tisbe perd el seu vel. El lleó estripa el vel i el taca de la sang de la seva darrera víctima.
A continuació Píram arriba i troba allà el vel abandonat que pertany a la seva estimada. El noi, tement el pitjor, treu el seu punyal i se suïcida. Tisbe, en tornar al lloc i trobar-se’l mort, intenta trobar explicacions, però davant d’aquest terrible succés Tisbe decideix matar-se també amb el punyal del seu estimat.
Ja morts en el terra, la sang dels amants rega la morera i fa que els seus fruits, que fins aleshores havien estat blancs, es convertissin en fruits vermells.
I fins aquí arriba la meva entrada.
Espero que gaudiu d’aquest mite, ja que sé que les històries amoroses sempre ens semblen d’allò més interesants!
Fins aviat!
Ari Luján
1r BTX
És increïble la capacitat que tenien els antics per a explicar qualsevol fet...
ResponEliminaBona entrada Ari :)
Doncs si que s'estimaven si! Molt romàntic i dramàtic alhora!
ResponEliminaEstic totalment d'acord amb Marco. Enhorabona!
ResponEliminaBona feina!
Déu meu, Juan Je, quanta retòrica!!!!
ResponEliminaAri, bé, tot i que ja t'he dit que es podria haver tret molt més suc d'aquest mite que és el que inspira a Shakespeare la seva famosíssima obra Romeu i Julieta, que és la que inspira a Stephanie Meyer, la seva famosa Luna Nueva.
En qualsevol cas, has fet una bona introducció per a futures aportacions!
M'encanta aquesta història!
ResponEliminaL'història de Píram i Tisbe va ser una de les que més em van agradar del llibre...
ResponEliminaBona feina, Ari.
Aquesta entrada m'ha semblat molt interessant ja que la història de Príam i Tisbe a mi també hem va agradar molt.
ResponEliminaFelicitats!! :)
Crec que aquest mite no l'oblidaré mai, primer perquè és molt romantic i molt bonic i segon perquè l'he escoltat molts cops i cada vegada alguna cosa nova em sorpren.
ResponEliminaFins i tot l'hem traduit a classe, oi capitana?